21

Conventia ortodoxa-catolica Pro-Viata a fost republicata in SUA

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In urma cu cateva zile, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală a emis o declarație prin care au incercat sa marcheze trecerea a 40 de ani de la decizia Roe v. Wade.

La finalul intalnirii, a fost republicata "Conventia" emisa în anul 1974 de către Consultarea bilaterala Ortodoxa-Romano-Catolică din Statele Unite.

Cu 40 de ani in urma, Curtea Supremă a Statelor Unite a pronunțat o decizie, cunoscuta sub numele de Roe v. Wade, de acordare a "dreptului" unei femei din Statele Unite, de a pune capat vietii propriului copil aflat in uter. Această decizie a dus la incheierea vietii pentru circa 54 milioane de copii.

In cateva cuvinte, participantii la Adunare arata ca Sfânta Credință Ortodoxă Creștină este in mod clar „pro-viata” [http://www.lonews.ro/personal/967-noul-primat-al-americii,-in-fruntea-marsului-anti-avort-video.html] . Biserica a susținut în mod constant că copiii în crestere în uter ar trebui să se bucure de aparare ca si nou-nascutii. „Nu există nicio justificare morală, religioasă sau științifică, care sa poata demonstra diferenta dintre umanitatea nou-conceputului și a nou-născutului – au afirmat acestia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00938 sec - PID: 5779