15

Forumul regizorilor de film ortodox din Ucraina

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Forumul regizorilor de film si de documentare "Adunarea Internațională a Cinematografiei, Nipru 2013", s-a întrunit pentru a 4-a oara in acest an, cu binecuvântarea Mitropolitului Irineu de Dnipropetrovsc și Pavlograd.
   25 de regizori din Rusia, Ucraina, Belarus, Polonia, Serbia și Azerbaidjan au fost prezenți la manifestare. Printre acestia, se afla si clerici pentru care filmul documentar de artă este o formă a activitatii misionare.
   Formula hotarata de organizatori pentru acest forum exclude concurența, elemente principale fiind doar dialogul dintre creatorii de filme documentare si public, precum și schimbul reciproc de experiență.

   Deschiderea forumului a fost marcata de proiectia filmului-parabola al regizorului din Kiev, Alexandru Stoliarov, despre Batranul Paisie din Sfantul Munte.
   Un alt film despre acelasi calugar a fost proiectat in cadrul aceluiasi program, creat de aceasta data de o echipă din Moscova, formata din regizorul Alexander Kuprin și calugarul Ciprian Iahcenco.

   O adevarata revelatie pentru membrii forumului a fost, insa, lucrarea regizorului azer Arzu Ursan,  "Biserica pentru Oneghin", despre Oneghin Gajikasimov, poet popular în anii 1960 și 1980, care după ce a primit botezul, a renunțat la lume si la înălțimea si la faima sa, ajungand cuniscutul Ieromonah Simeon.

   Conform participantilor, documentarul nu constituie, in prezent, un stil prea popular și nu-l putem vedea in randul cinematografiei de masă, dar interesul fata de acesta in cadrul forumului a fost clar.  Sala Centrului Cinematografic Dnipopetrovsc, "Kino Pravda", prevazuta cu 400 de locuri, a fost plina, în ciuda faptului ca totul s-a desfasurat in cursul saptamanii.
 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
69
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10512 sec - PID: 27975