11

   În cadrul Adunarii Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse, Mitropolitul Kievului, absent din motive de sănătate, a facut public un raport pe anul trecut, citit de Secretarul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Antonie de Borispol.

   Conform acestuia, in perioada 2011-2013, 6 noi eparhii au fost infiintate în Biserica Ortodoxă Ucraineană: Balta, Vojnesenie, Izium, Mogilev, Podolsc si Rovenchi.

   Au avut loc 14 numiri de episcopi. 4 episcopi s-au retras. 2 episcopi au decedat. In ziua de 15 septembrie 2011, la vârsta de 91 de ani, a murit cel mai vechi ierarh al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Nicodim de Harkov și Bogoduhovsk, care a slujit Biserica timp de 50 de ani, ca episcop. In data de 18 februarie, a murit, de asemenea, Episcopul Tihon de Cremenciug și Lubensc.

   În prezent, Biserica Ortodoxă Ucraineană este formata din 51 de eparhii, deservite de 51 de episcopi și de 22 de episcopi vicari, 10 episcopi urmand sa se retraga.

   Numarul total de parohii, la sfârșitul anului 2012, s-a ridicat la 11.393, numărul clericilor fiind de 10.963, din care 10.187 preoți și 776 diaconi.
   Pe teritoriul Ucrainei sunt active 219 mănăstiri, cu un numar de 1320 de monahi și 2312 monahii. Numărul călugărilor cu rang preoțesc este de 937.

   Conform raportului, una dintre principalele provocări cu care se confrunta Biserica Ortodoxa a Ucrainei ramane problema schismelor din tara: „Astăzi, o parte semnificativă din colegii nostri rămâne în afara comuniunii cu lumea ortodoxa, organizati în așa-numita Biserica Ortodoxa Ucraineana a Patriarhiei Kievului și in Biserica Ucraineană Autocefală Ortodoxă".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
61
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16107 sec - PID: 1232