13

   Exista mai multe comori ascunse in Manatee County pe Suncoast, coasta insorita a Floridei (SUA); obiective turistice uimitoare care uneori scapa privirii vizitatorilor – cum ar fi Biserica grec-ortodoxa Sfanta Varvara de pe Lockwood Ridge Road – Tallevast Road.
   Experții spun că biserica grec-ortodoxă din Tarpon Springs poate fi mai importanta din punct de vedere istoric decat Sfanta Varvara, dar Sfanta Varvara este de departe cel mai frumos lacas ortodox.
Aceasta va fi deschisa pentru publicul excursionist in acest week-end.

   În exterior, Sfanta Varvara nu pare a avea ceva neobișnuit, dar reprezentarea Pantocratorului din cupola principală a bisericii „ne face sa fim siguri ca Hristos veghează asupra noastră", dupa cum ii asigura pe vizitatori Pr. John Bociu. Această cupolă este spectaculoasa și foarte mare. Chipul lui Iisus "este mai mare de 6 metri”.

   Mai mult, vizitatorii sunt asigurati ca icoanele din Sfanta Varvara sunt unele speciale. De exemplu, Icoana Maicii Domnului este un mozaic format din bucati mici de piatra colorata. "Prin auriu, dorim să reprezentam bogăția Împărăției lui Dumnezeu", explica preotul paroh pentru canalul de televiziune locala  "abc7", in urma cu cateva ore.

   375 de familii alcătuiesc parohia. Primii colonisti greci au venit in Sarasota la sfarsitul secolului 19, din Tarpon Springs, iar parintele marturiseste ca, pentru a-si pastra modul lor de viață și patrimoniul propriu, au infiintat Biserica Sfanta Varvara, in anul 1976.

   Enoriașii spun ca viața comunității lor se învârte în jurul acestei biserici. "Ea include modul in care suntem crescuți… cultura, obiceiurile, limba, religiile… totul e parte din noi", spune Paree Gardner.

   Unii membri ai congregației au emigrat aici din Grecia, altii au ajuns la generația a 2-a si a 3-a deja, iar unii sunt nou veniti – cum ar fi Constantin Kontonickas și soția sa, care au ales să se mute aici, tocmai datorita existentei acestei biserici.
   "Biserica este o ancoră culturală și spirituală în viețile noastre, asa incat, probabil, daca această biserică nu s-ar fi aflat aici, am fi căutat un alt oras care sa aiba o biserica grec-ortodoxă în el".

   Vizita excursionistilor in aceasta biserica va fi posibila in acest week-end, cu prilejul Festivalului grecesc Glendi. Parintele paroh si cei din comunitatea de aici va invita sa vedeti frumusetile acestei biserici. Festivalul va cuprinde, in plus, mancaruri autentice grecești, dansuri, jocuri, arte și alte mestesuguri.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
65
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10161 sec - PID: 22372