54

Parohia romaneasca din Gent-Aalst, recunoscuta oficial de Belgia

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
După un îndelungat proces administrativ, iniţiat în anul 2009, de către pr. paroh prof. dr. Constantin Pogor, parohia românească „Sfinţii Andrei şi Materne“ din Gent-Aalst a obţinut din partea statului belgian recunoaşterea juridică oficială, în data de 21 decembrie 2012, conform informatiilor transmise de Patriarhie.

"Această realizare extraordinară pentru comunitatea ortodoxă românească din provincia belgiană Flandra Orientală este rezultatul eforturilor neîncetate ale Înalt Preasfinţitului Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, ale preotului paroh, ale membrilor comunităţii românilor din Flandra Orientală şi Occidentală şi ale credincioşilor (CORFOO)", se arata intr-un articol publicat in urma cu cateva minute de agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane [http://www.basilica.ro] .

Prin mijlocirea şi sprijinul episcopului catolic Luc Van Loy din oraşul Gent, a protopopului catolic de Aalst, Johan de Baere, şi prin bunăvoinţa Consiliului bisericesc catolic din Aalst, tot în anul 2012, Parohia „Sfinţii Andrei şi Materne“ a luat în concesiune frumoasa biserică catolică pentru o perioadă de 90 de ani. Monument istoric datând din secolul al XVIII-lea, lăcaşul de rugăciune a fost la origine biserica fostului Beghinaj din Aalst, ce a fost înfiinţat în secolul al XI-lea.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01073 sec - PID: 7181