13

Mitropolitul Ucrainei acuza Biserica Greco-Catolica

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Mitropolitul Vladimir al Kievului acuză Biserica Greco-Catolica ca ii sprijina pe schismatici. Biserica Greco-Catolică Ucraineană a decis recent să recunoască botezurile administrate de pseudo-Patriarhia Kievului, declarata schismatică si anatemizata de Biserica Ortodoxa Rusă în anul 1997.

   După un răspuns inițial pe un ton mai retinut, al Secretarului Departamentului de Relații Externe Bisericești, Mitropolitul Vladimir ridică vocea și acuza Biserica Greco-Catolica Ucraineana ca afecteaza relațiile inter-creștine din țară.

   " Biserica Greco-Catolica Ucraineana ramane singura confesiune care ii sprijina la modul concret pe schismaticii ucraineni", a declarat Mitropolitul Vladimir, reamintind faptul că, în contextul dialogului, ambele parti s-au angajat să nu aibă niciun contact cu gruparile eclezistice care nu se bucura de recunoastere canonica.

   "Intrucat Biserica Ortodoxă nu are contacte cu gruparile schismatice din cadrul Catolicismului, am contat pe reciprocitate din partea funcționarilor partii catolice".

   Acesta a amintit ca "pseudo-Patriarhia Kievului a solicitat, în anul 2012, întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, Catolice, Anglicane si Greco-Catolice recunoasterea botezului ei, dar numai aceasta din urmă a răspuns solicitarii.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
179
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12877 sec - PID: 7141