11

   In ziua de 2 februarie 2013, Biserica Ortodoxă Britanica Copta a organizat un seminar de o zi, intitulat: "Abatia Glastonbury – Influenta si Mostenire”.
   Seminarul a fost prezidat de Mitropolitul Abba Serafim, fiind tinut chiar in Casa Abatiei din Glastonbury, unde se afla ruinele impresionante ale abatiei medievale.

   Dr. Cheryl Green a deschis seminarul, printr-o conferinta tinuta pe marginea Proiectului Arhiva Excavarilor Abatiei Glastonbury, care a fost analizat, reinterpetandu-se descoperirile si săpăturile anterioare, desfasurate intre anii 1908-1979. Entuziasmul acesteia a fost însoțit de planuri și de diapozitive care explicau unele dintre descoperirile interesante și posibilitățile acestui proiect.

   Profesorul Michelle Brown a castigat atentia publicului, la randul ei, prin cunoștințele strălucite in domeniul manuscriselor anglo-saxone, arătand interferenta contextului mai larg cultural cu Abatia Glastonbury si prezentand o serie de documente cunoscute, care au provenit si s-au pastrat din Abatie, înainte de distrugerea acesteia.

   Dr. Tim Hopkinson-Ball, ale cărui studii privind Glastonbury s-au ocupat de istoria mai recenta, s-a concentrat pe Cultul Marian in Glastonbury.

   Dr. Stout Adam, care s-a ocupat de istoria secolului 18 a Glastonbury, a discutat despre extinderea tradițiilor legate de Sfantul Iosif din Arimateea și despre modul în care acestea au fost folosite in propaganda religioasa atât catolica cat si protestanta.

   Este posibil ca o parte a acestor discutii si lucrari sa fie publicate in curand. Printre clericii ortodocși prezenți s-au numarat: Pr. Simon Smyth, Pr. Martin Lee (Sidmouth) și Diaconul John Stuart (Exeter).
   La incheierea seminarului, părintele Thomas Cook, un preot din Eparhiatul Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor a oficiat slujba Vecerniei, in Biserica Sfanta Margareta din Glastonbury.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
85
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10127 sec - PID: 19230