20

   Cu doua seri inainte, 5 februarie 2013, in jurul orelor 19:00, cei 400 de membri ai Parlamentului au votat în favoarea unei legi de redefinire a mariajului in Marea Britanie, cu doar 175 de voturi impotriva.

   Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți, unul dintre liderii luptei pentru apărarea căsătoriei, a declarat pentru LSN ca lupta inca nu s-a terminat și că cei implicați în apararea casatoriei continuă să caute sprijin la nivel local. Societatea a formulat, totodata, mai multe laude la adresa parlamentarilor „pro-familie”, care s-au opus proiectului de lege.

   A doua zi, deputatul conservator Roger Gale a rezumat poziția celor care se opun schimbării, spunând că aceasta nu se opune ideii de "egalitate", ci doar este adaptata la realitatea obiectivă a căsătoriei.
   "Nu este posibil sa redefinim căsătoria", a declarat Gale. "Căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie, este istorica si va ramane asa”.

   Un alt opozant, Tim Loughton, a declarat: "Cine suntem noi, acest guvern sau această țară, incat sa redefinim termenul de căsătorie, care înseamna „un bărbat și o femeie” dincolo de culturi, de vârste, de barierele geografice, de dinainte chiar de a exista Statul si religiile?
   "Nu problema lipsei de egalitate trebuie abordata in cazul acestei legi, ci lipsa de egalitate vizavi de viziunea oamenilor societatii, iar prin schimbarea numelui unei ceremonii nu vom rezolva asta".

   Deputații care sustin proiectul au precizat că redefinirea căsătoriei este de fapt parte a unui plan pe termen lung. În același timp, însă, au negat zvonurile conform carora mișcarea care au urma redefinirii casatoriei ar fi acceptarea poligamiei sau a altor lucurui nefiresti pe aceeasi tema.

   Pana una-alta, chiar si sustinatorii legii sunt, insa, nedumeriti, asupra motivatiei care l-a facut pe David Cameron sa se opreasca "din senin" asupra unor schimbări atat de agresive, atata timp cat problemele economice și problemele de suveranitate ale Marii Britanii ii preocupa mult mai mult pe alegatori.

   Nigel Farage, lider al Partidului Independent al Regatului Unit a declarat despre decizia lui Cameron, ca nu este nimic altceva decat "ascultarea ordinelor superiorilor săi politici din Bruxelles". Legislatia privind "mariajul gay”, conform lui Nigel, a fost impusa in virtutea unei viitoare propuneri UE, care va trebui sa devina lege în cursul acestui an.
   Raportul Berlinguer (privind recunoasterea mariajului gay) solicita ca toate căsătoriile și contractele civile semnate în orice țară din UE, să devină legale, din punct de vedere juridic, în toate celelalte state membre. Propunerea urmează să fie votata in Parlamentul UE in luna noiembrie 2013, și se asteapta ca ea sa fie aprobata.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
71
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08617 sec - PID: 9294