11

   Conform statutului revizuit al Patriarhiei Moscovei, China și Japonia constituie de acum parte a teritoriului canonic al acesteia. Documentul a fost adoptat de către Adunarea Episcopilor, care a avut loc în perioada 2-5 februarie 2013 in Moscova.

   Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova și Azerbaidjan, statele baltice și statele din Asia Centrală se afla, de asemenea, pe lista țărilor care fac parte din teritoriul canonic al Patriarhiei (toate țările, cu excepția Chinei și Japoniei, fusesera insa incluse în versiunea anterioară a statutului).

   Activitatea pastorală a Bisericii Ruse din China a început în secolul al XVII-lea, atunci când preotul rus, Părintele Maxim Leontiev, avea sa ajunga in Beijing. Misiunea rusă din China a fost înființată în anul 1713.
   In data de 23 noiembrie 1956, printr-o decizie a Sfântului Sinod, toate bisericile ortodoxe din China au fost transferate sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe din China, careia i-a fost acordată autonomia, alegerea primatului său fiind aprobata de către Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

   Circumstanțele care au condus la instituirea Misiunii Ruse din Japonia au fost deschiderea consulatului rus, din 1859, și numirea lui Joseph Gocikevici prim-consul de Hakodate. Un medic și un preot ortodox, părintele Vasile Makhov, l-au însoțit in cadrul personalului consular. Din motive de sănătate, Pr. Vasile a trebuit să se întoarcă în Rusia, în anul 1860, iar un preot nou a fost numit în locul acestuia, viitor arhiepiscop și Luminător al Japoniei, Sfantul Nicolae Kasatchin, intocmai cu apostolii.
 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
136
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10038 sec - PID: 798