17

   Jacques Attali, fost consilier al Presedintelui François Mitterand si primul președinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, propune "eliminarea din societatea seculară franceza a ultimelor rămășițe ale denumirilor de origine religioasa". Jacques Attali se inscrie, de asemenea, si in randul primilor 100 de intelectuali publici din lume.

   Conform ultimului numar al „L'Express”, Jacques Attali propune Bisericilor sa utilizeze un alt cuvant pentru căsătorie și consideră că este necesar sa se mearga chiar mai departe, prin eliminarea din societatea  seculară franceza a ultimelor rămășițe ale denumirilor originale religioase. El a ales varianta ca Biserica sa schimbe termenul, si nu societatea laica, tocmai pentru ca acesta deja s-a laicizat si s-a imprimat in societate foarte tare.

   Jacques Attali dorește, în special, sa fie inlocuite denumirile sărbătorilor religioase asociate cu vacanțele laicilor, cu nume cum ar fi "Ziua Copilului", pentru Crăciun, "Sarbatoarea Libertatii" pentru Paști.

   Pretextul este acela de a preveni cazul in care, atunci cand Islamul va deveni majoritar in Franta, va dori sa isi impuna toate zilele sale de sărbătoare, conform calendarului propriu.

   Cu toate acestea, o parte a mass-mediei crestine vede in propunere o noua expresie a atitudinii anti-creștine, care s-a dezvoltat în ultimele luni, în promovarea căsătoriei homosexuale.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
126
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12462 sec - PID: 10611