14

Biserica Ortodoxă Rusă nu împărtășește în totalitate optimismul reprezentantului Vaticanului în Rusia, Arhiepiscopul greco-catolic Ivan Iurcovici, privind îmbunătățirea relațiilor dintre credincioșii ortodocși și uniatii din Ucraina.

"În multe privinte, am reușit să depășim dificultățile în relațiile dintre ortodocși și greco-catolicii din Ucraina, care existau la începutul anului 1990, dar trebuie să acceptăm că astăzi ne confruntăm cu noi provocări", a declarat secretarul pentru Relații Inter-Creștine din Departamentul Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii Ruse, Arhiepiscopul Dimitrie Sizonenko, pentru Interfax.

Astfel, el a comentat cuvintele lui Iurkovici, publicate in ultimele ore de NGR. Potrivit Nunțiului Apostolic, "dificultățile de la începutul anilor '90, astăzi, au fost depășite în mai multe privinte și astăzi există multe contacte, în special cu caracter personal și informal, între cele două Biserici".

Reprezentantul Patriarhiei Moscovei spune că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene "nu fără motive este preocupat de tentativele Bisericii Greco-Catolice de a-si dezvolta si infiinta structurile sale, în regiunile în care credincioșii ortodocși reprezinta o majoritate".
În plus, părintele Dimitrie a mai marturisit: "nu putem sa nu mentionam mai multe rele care au inca nevoie de vindecare" – schismele bisericesti.

Intervievat de agentie, el a declarat că, în discursurile lor, reprezentanții oficiali ai Bisericii Greco-Catolice din Ucraina au declarat că fac eforturi pentru a ajunge la unitate între credincioșii ortodocși din Ucraina, " dar, în practică, ei procedeaza in sensul unor rezultate contrare”.

Spre exemplificare, preotul a subliniat declarația recentă a liderului Bisericii Greco-Catolice, Arhiepiscopul Sviatoslav Șevciuk (foto), conform careia Biserica Greco-Catolica acceptă Botezul efectuat în Bisericile din Patriarhia Kievului (schismatica), nerecunoscuta in lumea ortodoxa.

La prima vedere, a precizat parintele Dimitrie, această declarație nu conține nimic nou din timpurile Sfantului Augustin, de cand Biserica Catolica s-a bazat pe Sacramentul Botezului, care nu poate fi repetat, și a acceptat orice Botez care respecta anumite condiții.

"Cu toate acestea, în contextul situației actuale din Ucraina, suna doar ca o mărturie a interesului lor în consolidarea pozițiilor schismaticilor", a declarat reprezentantul Patriarhiei Moscovei.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
98
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11412 sec - PID: 19347