13

   Conform unei inregistrari recent difuzate de postul de televiziune RTS, Patriarhul sârb Irineu a declarat în Prizren (Kosovo), că speră "ca in curand sa existe reconciliere între sârbi și albanezi și sa trăim ca frații".

   Patriarhul a tinut o predica cu ocazia oficierii Sfintei Liturghii, în Biserica Sfantul Gheorghe din Prizren, la care au fost prezenti cateva zeci de închinători.

   Adresându-le la sfârșitul Liturghiei, Patriarhul a menționat că el a venit cu alți episcopi pentru a-i încuraja pe oameni să rămână în Kosovo si pentru ca, la randul lor, episcopii sa castige curaj de la oamenii cu rezistenta si curaj demonstrate prin supravietuirea in Kosovo și Metohija.

   "Mă rog Domnului ca sârbii și albanezii sa locuiasca împreună ca frații, pe aceste meleaguri binecuvântate. Să știți că trăiti aici, trăim aici, o nenorocire comună si totodata o speranță comună, că toate acestea se vor termina", a spus Patriarhul.

   La Palatul Episcopal din Prizren a mai avut loc si o sesiune ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe și a Comitetului pentru Kosovo și Metohija. În timpul acestei sesiuni au fost discutate problemele cu care se confruntă Biserica din Kosovo și Metohia, precum și măsurile care trebuie luate pentru a asigura o mai bună protecție a persoanelor, a lacasurilor sfinte și a patrimoniului cultural.
   Patriarhul s-a deplasat apoi, cu ceilalti episcopi, la Manastirile Decani si Gracanica.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
130
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11559 sec - PID: 20159