24

Patriarhul sarb spera ca sarbii si albanezii sa se inteleaga ca fratii

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Conform unei inregistrari recent difuzate de postul de televiziune RTS, Patriarhul sârb Irineu a declarat în Prizren (Kosovo), că speră "ca in curand sa existe reconciliere între sârbi și albanezi și sa trăim ca frații".

Patriarhul a tinut o predica cu ocazia oficierii Sfintei Liturghii, în Biserica Sfantul Gheorghe din Prizren, la care au fost prezenti cateva zeci de închinători.

Adresându-le la sfârșitul Liturghiei, Patriarhul a menționat că el a venit cu alți episcopi pentru a-i încuraja pe oameni să rămână în Kosovo si pentru ca, la randul lor, episcopii sa castige curaj de la oamenii cu rezistenta si curaj demonstrate prin supravietuirea in Kosovo și Metohija.

"Mă rog Domnului ca sârbii și albanezii sa locuiasca împreună ca frații, pe aceste meleaguri binecuvântate. Să știți că trăiti aici, trăim aici, o nenorocire comună si totodata o speranță comună, că toate acestea se vor termina", a spus Patriarhul.

La Palatul Episcopal din Prizren a mai avut loc si o sesiune ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe și a Comitetului pentru Kosovo și Metohija. În timpul acestei sesiuni au fost discutate problemele cu care se confruntă Biserica din Kosovo și Metohia, precum și măsurile care trebuie luate pentru a asigura o mai bună protecție a persoanelor, a lacasurilor sfinte și a patrimoniului cultural.

Patriarhul s-a deplasat apoi, cu ceilalti episcopi, la Manastirile Decani si Gracanica.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01159 sec - PID: 31105