33

Invitatie la tarnosirea Bisericii din Myrtle Beach

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Biserica Ortodoxă Sf. Ioan Botezatorul din Myrtle Beach se pregătește de tarnosire. Evenimentul va avea loc in perioada 15-17 februarie 2013.

"Tarnosirea reprezinta botezul bisericii", a marturisit Pr. Angelo Pappas, preot grec-ortodox, paroh al acestei biserici. "Aceasta transforma o cladire obisnuita in lacas ortodox. Aceasta sfințește biserica și ea devine sfânta”.

Ritualul botezului se face o singură dată în viața Bisericii. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Alexios, Episcopul Mitropoliei de Atlanta, care include si Myrtle Beach, va oficia intreaga slujba de sfintire.

Slujba începe la ora 18:00, in ziua de 15 februarie, atunci cand episcopul va aduce trei moaște, care vor fi sigilate in altar. Moastele apartin Sfantului Pantelimon, mare mucenic și tămăduitor, Sfantului Kyrikos, martir, și Sfinților Părinți martirizati în Mănăstirea Sfantul Sava din Ierusalim. Aproximativ 200 de persoane vor participa la aceasta slujba de seara.

După ora 8:00, in ziua de 16 februarie, sfintirea va continua cu Utrenia. Parohia, care include circa 250 de familii, va inconjura de 3 ori biserica, în cinstea lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt.

Moastele sunt asezate intr-o cavitate speciala a Mesei Altarului care a fost realizata recent din marmura. Ceara de albine, smirna si alte arome se toarna peste moaște. Un capac de marmură va fi plasat deasupra cavității, pentru a sigila definitiv moastele, care semnifică îngroparea lui Hristos.

Apoi, episcopul va unge altarul, semnificând ungerea lui Hristos. O pânză albă permanentă va inveli altarul, numita Katasarkion, care nu va fi schimbata niciodata, reprezentand pânza in care Hristos a fost înfășurat după ce a fost coborat de pe cruce. Aceasta este legata de altar și o alta panza va inveli pe deasupra ei altarul, aceasta din urma putand fi curatata la nevoie.

Episcopul poartă un vesmant din panza numit "savanon", peste veșmintele sale, cat timp va curata altarul. Când a terminat, savanonul se taie fâșii și bucatile sunt oferite celor prezenți, in amintirea slujbei. Participanții primesc, de asemenea, o icoana din plastic a Sfantului Ioan Botezătorul, ca amintire. Toata lumea care participa la slujba va pune o picătură de ulei în candelă, simbolizand unitatea.

"Nu am schimbat randuiala noastră, din anul 33 d.Hr.", a spus Pr. Pappas. "Ortodox inseamna adevărata credinta".

El a mai precizat ca locuitorii din Grand Strand trebuie să știe că parohia sa este o comunitate în creștere și nu este necesar să fie cineva grec, ca sa fie membru al Bisericii. Slujbele sunt oficiate atât în limba greaca cat și in engleză.

"Este o biserică a Traditiei", a spus el.

Un membru al parohiei, Jimmy Arakas, a strâns bani pentru a realiza pictura completa a altarului, aceasta apartinand lui Panos Kantos, din Grecia. Kantos a pictat icoanele pe panza si le-a expediat bisericii si tot el le-a si montat, ultima etapa incheindu-se în aprilie 2012.

Parintele Pappas este originar din Baltimore si a fost hirotonit în anul 1988. El ii invita cu aceasta ocazie inclusiv pe cei care nu sunt membri ai parohiei, dar care sunt interesati de tarnosire, sa participe la ceremonie.

Myrtle Beach este un oraș situat pe coasta de est a Statelor Unite, în Horry County, Carolina de Sud. Acesta este situat în centrul unei intinderi mari și continue de plaja, cunoscuta sub numele de Grand Strand, din nord-estul Carolinei de Sud.

Myrtle Beach este unul dintre cele mai importante centre ale turismului, în Statele Unite, datorita climatului subtropical cald si plajelor extinse ale orașului, atragand un numar de 14 milioane de vizitatori pe sezon (primavara/vara/toamna).

Adrea bisericii este: 3301 33rd Avenue Ext. North, Myrtle Beach, SC 29577.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0144 sec - PID: 15966