17
Duminică, 10 februarie 2013, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Munteni Buzău II, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia şi un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. Alături de mulţimea de credincioşi, la slujbă au participat şi autorităţi locale, judeţene şi centrale.

În cuvântul de învăţătură, rostit credincioşilor prezenţi, Întâistătătorul Eparhiei noastre a explicat pericopa evanghelică despre parabola talanţilor, privind aşteptarea activă şi responsabilă, care este privegherea pe care Mântuitorul o cere de la noi. A marcat momentul de 20 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii parohiale şi a felicitat preoţii şi credincioşii pentru osteneala depusă şi pentru lucrul frumos pe care l-au săvârşit.

După Sfânta Liturghie Preasfinţia Sa a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai sfântului locaş din comunitatea Munteni Buzău.

După amiază, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit slujba înmormântării la biserica parohiei Mărculeşti, pentru adormitul Gheorghe Rada, ostenitor al Centrului Eparhial, unde a participat şi un sobor impresionant de preoţi şi diaconi, colegi, rude, prieteni şi cunoscuţi.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01056 sec - PID: 31274