8

Duminică, 10 februarie 2013, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Munteni Buzău II, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacucernicul părinte consilier Daniel Enaşcu, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia şi un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. Alături de mulţimea de credincioşi, la slujbă au participat şi autorităţi locale, judeţene şi centrale.

În cuvântul de învăţătură, rostit credincioşilor prezenţi, Întâistătătorul Eparhiei noastre a explicat pericopa evanghelică despre parabola talanţilor, privind aşteptarea activă şi responsabilă, care este privegherea pe care Mântuitorul o cere de la noi. A marcat momentul de 20 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii parohiale şi a felicitat preoţii şi credincioşii pentru osteneala depusă şi pentru lucrul frumos pe care l-au săvârşit.
După Sfânta Liturghie Preasfinţia Sa a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai sfântului locaş din comunitatea Munteni Buzău.
După amiază, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit slujba înmormântării la biserica parohiei Mărculeşti, pentru adormitul Gheorghe Rada, ostenitor al Centrului Eparhial, unde a participat şi un sobor impresionant de preoţi şi diaconi, colegi, rude, prieteni şi cunoscuţi.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
119
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12306 sec - PID: 12904