20

   Staretul Manastirii ortodoxe sarbesti Visoki Decani, Sava Janjici, a declarat că extremiștii albanezi din Kosovo continuă să amenințe mănăstirea.
   El a menționat că e ingrijorat de anunțurile facute de acestia, conform carora vor ocupa terenul mănăstirii, în ciuda deciziei Curții Supreme din Kosovo.

   Instanța a stabilit că cele 23 de hectare aparțin de fapt mănăstirii și a decis împotriva a două societăți care sustineau că terenul le aparținea.
   "Acest lucru ar fi foarte periculos, deoarece Visoki Decani nu este doar biserica, ci manastire, iar terenul este important pentru supraviețuirea călugărilor", a subliniat Janjici.

   El a spus, pentru B92, că a discutat problema cu comandantul KFOR, Volker Halbauer, in aceasta sâmbătă. "Acesta ne-a asigurat că nu suntem amenintati și că KFOR va proteja manastirea de atacurile extremiștilor locali", a declarat Janjici.

   Janjici a mai avertizat că extremiștii albanezi au continuat să facă amenințări și că au anunțat chiar că vor sa "radicalizeze" protestul și să ocupe terenul mănăstirii.

   Albanezii au organizat un protest în Decani, vineri, cerând ca decizia instanței să fie schimbata și ca terenul manastirii sa fie confiscat. Trupele KFOR și poliția din Kosovo au inconjurat mănăstirea, interzicand apropierea extremistilor.

   Visoki Decani este o manastirea ortodoxa importanta a sarbilor, fiind situata în Metohia (Kosovo), la 12 km sud de orașul Peci. Ea este cea mai mare biserica medievală din Balcani, cu cea mai intinsa suprafata de fresca pastrata.
 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
122
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09044 sec - PID: 28597