10

   Alexandru Vulin a declarat ca amenințările și protestele din fata manastirii medievale sarbesti Visoki Decani au fost o noua încercare de finalizare a purificarii etnice din Kosovo. Potrivit directorului Oficiului Guvernului pentru Kosovo și Metohija, s-a urmarit, totodata, eliminarea oricaror dovezi privind existența sârbilor acolo.

   Vulin a mulțumit membrilor contingentului italian al KFOR, "fără de care, cel mai probabil, manastirea ar fi fost incendiata si distrusa", menționând că acesta a fost cel de-al cincilea atac indreptat impotriva Visoki Decani, de la inceputul seriei de bombardamente NATO, din 1999.
   Sârbii rămasi în Dečani sunt călugării din mănăstire, asa incat acest nou atac nu reprezinta nimic altceva decat o altă încercare de finalizare a epurarii etnice care a început odata cu seria bombardamentelor", a declarat Vulin, pentru Tanjug.

   "Este de neînțeles faptul că unele instanțe din Kosovo, pe care albanezii le considera legitime, dau un verdict, iar verdictul nu este valabil, doar fiindca este în favoarea sârbilor. Este evidenta politica de apartheid din Kosovo și Metohija, unde există instituții intermediare pentru Pristina, potrivit cărora nu există legi pentru sârbi, pentru proprietatile lor, pentru Biserică și bunurile sale", a declarat Vulin.

   Porțile mănăstirii Visoki Decani, care se află sub protecția UNESCO, au fost inchise vineri, din cauza amenințărilor venite din partea etnicilor albanezi – lideri municipali "și extremiști", conform unor rapoarte Tanjug. Accesul in manastire a fost blocat de forțe de poliție puternice și de trupele KFOR, inclusiv de Carabinierii italieni

   Potrivit unui comunicat emis de Eparhia de Raska-Prizren, a Bisericii Ortodoxe Sârbe, Mănăstirea Decani a decis să isi închidă porțile pentru toți vizitatorii, din cauza amenințărilor conducerii municipale din Dečani si ale grupurilor care au protestat în oraș împotriva mănăstirii, după ce un tribunal i-a recunoscut acesteia drepturile asupra proprietatii.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
61
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10785 sec - PID: 21483