45

Antiohia si Rasaritul au un nou Patriarh

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Biserica Grec-Ortodoxă a Siriei a înscăunat un nou patriarh, în timpul oficierii unei ceremonii liturgice în Damasc, in aceasta duminică, pe fondulul războiului civil. Ioan al X-lea (Yazigi), in varsta de 57 de ani, il înlocuiește astfel pe Ignatie Hazim, in fruntea Patriarhiei ortodoxe rasaritene a Antiohiei și a Întregului Rasarit. Ignatie [http://stiri.lonews.ro/news/parinti-preoti-profesori/patriarhul-antiohiei-ignatie-al-iv-lea-a-murit.html] a decedat in luna decembrie 2012.

Conform unui raport AP, in timpul ceremoniei oficiate din Biserica Sfânta Cruce din Damasc, Patriarhul Yazigi a declarat că va depune eforturi in stabilirea pacii, rugandu-se pentru unitate.

"Suntem siguri că Siria va găsi o cale spre mântuire, prin dialog, și o soluție politică pașnică", a spus Patriarhul, imediat după inaugurarea sa. Ceremonia a fost difuzata în direct de televiziunea de stat siriana.

Patriarhul Ioan al X-lea este nascut in orașul sirian Latakia, unde a infiintat si prima scoala de muzica creștină. El este, ca pregatire, inginer. Printre demnitarii prezenți [http://www.lonews.ro/patriarhie/1078-mesajul-patriarhului-romaniei-la-%C3%AEntronizarea-patriarhului-ioan-al-x-lea,-patriarhul-antiohiei-si-al-intregului-orient.html] la ceremonia de duminică a fost prezent si liderul Bisericii Maronite a Libanului [http://www.lonews.ro/relatie-stat/1073-manifestari-controversate-legate-de-numirea-noului-patriarh-ioan-al-antiohiei.html] , Cardinalul Bechara Al-Rai.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01901 sec - PID: 13070