19

Antiohia si Rasaritul au un nou Patriarh

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews, de lacasuriortodoxe

   Biserica Grec-Ortodoxă a Siriei a înscăunat un nou patriarh, în timpul oficierii unei ceremonii liturgice în Damasc, in aceasta duminică, pe fondulul războiului civil. Ioan al X-lea (Yazigi), in varsta de 57 de ani, il înlocuiește astfel pe Ignatie Hazim, in fruntea Patriarhiei ortodoxe rasaritene a Antiohiei și a Întregului Rasarit. Ignatie a decedat in luna decembrie 2012.

   Conform unui raport AP, in timpul ceremoniei oficiate din Biserica Sfânta Cruce din Damasc, Patriarhul Yazigi a declarat că va depune eforturi in stabilirea pacii, rugandu-se pentru unitate.

   "Suntem siguri că Siria va găsi o cale spre mântuire, prin dialog, și o soluție politică pașnică", a spus Patriarhul, imediat după inaugurarea sa. Ceremonia a fost difuzata în direct de televiziunea de stat siriana.

   Patriarhul Ioan al X-lea este nascut in orașul sirian Latakia, unde a infiintat si prima scoala de muzica creștină. El este, ca pregatire, inginer. Printre demnitarii prezenți la ceremonia de duminică a fost prezent si liderul Bisericii Maronite a Libanului, Cardinalul Bechara Al-Rai.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
122
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1487 sec - PID: 13898