19

   Până în prezent, niciun ofițer militar nu a fost condamnat pentru incidentul din octombrie 2011, in timpul caruia au fost ucisi 28 de copți. A trecut mai mult de un an de când un masacru militar din Cairo, Egipt, a ucis 28 de persoane, in majoritatea lor creștini copți. Dar, cei condamnati pana in prezent au fost numai… creștini.

   Săptămâna trecută, un tribunal din Cairo i-a condamnat pe Michael Farag și Michael Shaker la trei ani de închisoare, acuzându-i de incitare la violență, distrugerea de vehicule militare si atacarea în mod deliberat a soldaților. Farag și Shaker s-au numarat printre cele peste 30 de persoane civile, de reliigie copta, arestate în urma masacrului, dintre care 12 au primit chiar închisoare pe viață, înca din luna mai.

   Vestea vine exact dupa ce noul lider al Bisericii Ortodoxe Copte, Papa Tawadros al II-lea, a emis critici publice neobișnuite la adresa guvernului Presedintelui egiptean Mohamed Morsi.
   Masacrul din octombrie 2011 a avut loc în timpul unui marș pentru drepturile civile, unde, conform înregistrarilor video, ofițerii militari au condus vehicule blindate, prin mulțimea de demonstranți, în fața sediului televiziunii de stat Maspero. Demonstranții susțin că au fost atacați, dar armata susține că armele furate de Farag și Shaker au tras asupra soldaților, provocând panică.

   Unele rapoarte recente arata ca, in cazul masacrului Maspero – "ziua cea mai sângeroasă a revoltei din Egipt", o instanță a condamnat 12 copți și a achitat 8 musulmani, pentru rolurile jucate, in luna mai 2012.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
195
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14233 sec - PID: 8027