37

Doar crestini condamnati, pentru masacrul din Maspero

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Până în prezent, niciun ofițer militar nu a fost condamnat pentru incidentul din octombrie 2011, in timpul caruia au fost ucisi 28 de copți. A trecut mai mult de un an de când un masacru militar din Cairo, Egipt, a ucis 28 de persoane, in majoritatea lor creștini copți. Dar, cei condamnati pana in prezent au fost numai… creștini.

Săptămâna trecută, un tribunal din Cairo i-a condamnat pe Michael Farag și Michael Shaker la trei ani de închisoare, acuzându-i de incitare la violență, distrugerea de vehicule militare si atacarea în mod deliberat a soldaților. Farag și Shaker s-au numarat printre cele peste 30 de persoane civile, de reliigie copta, arestate în urma masacrului, dintre care 12 au primit chiar închisoare pe viață, înca din luna mai.

Vestea vine exact dupa ce noul lider al Bisericii Ortodoxe Copte, Papa Tawadros al II-lea, a emis critici publice neobișnuite la adresa guvernului Presedintelui egiptean Mohamed Morsi.

Masacrul din octombrie 2011 a avut loc în timpul unui marș pentru drepturile civile, unde, conform înregistrarilor video, ofițerii militari au condus vehicule blindate, prin mulțimea de demonstranți, în fața sediului televiziunii de stat Maspero. Demonstranții susțin că au fost atacați, dar armata susține că armele furate de Farag și Shaker au tras asupra soldaților, provocând panică.

Unele rapoarte recente arata ca, in cazul masacrului Maspero – "ziua cea mai sângeroasă a revoltei din Egipt", o instanță a condamnat 12 copți și a achitat 8 musulmani, pentru rolurile jucate, in luna mai 2012.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01061 sec - PID: 13387