23

Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat demisia, pentru sfarsitul lunii

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Papa Benedict al XVI-lea a declarat ca intentioneaza sa demisioneze din funcția papală, pe 28 februarie 2013. Va redam mai jos un fragment din comunicatul emis pe aceasta tema:

„Iubiți frați,

V-am convocat în acest Consistoriu, nu numai pentru cele trei canonizări ci, de asemenea, pentru a va comunica o decizie de mare importanță pentru viața Bisericii.

După ce mi-am examinat în mod repetat conștiința proprie înaintea lui Dumnezeu, am ajuns la convingerea că punctele mele forte, din cauza vârstei avansate, nu mai sunt potrivite pentru un exercițiu adecvat ministeriatului petrin. Sunt conștient că acest ministeriat, din cauza naturii sale spirituale esențiale, trebuie să fie efectuat nu numai prin cuvinte și fapte, ci mai mult cu rugăciune și jertfă.

Prin urmare, în lumea de astăzi, supusa multiplelor schimbari rapide și zguduită de probleme de relevanță profundă pentru viața credinciosilor, pentru a conduce corabia Sfantului Petru și a vesti Evanghelia, este obligatorie atât puterea minții cat si a trupului care, în ultimele câteva luni, s-a deteriorat în cazul meu, în măsura în care sunt nevoit sa recunosc incapacitatea mea de a-mi îndeplini în mod adecvat ministeriatul care mi s-a încredințat.

Din acest motiv, și bine conștient de gravitatea acestui act, cu libertate deplină, declar că am renunțat la ministeriatul episcopului Romei, succesor al Sfântului Petru, care mi s-a încredințat de către cardinali in ziua de 19 aprilie 2005, asa încat din ziua de 28 februarie 2013, la ora 20:00, Scaunul Romei, Scaunul Sfantului Petru, va fi vacant și va trebui sa fie convocat un conclav pentru alegerea noului Pontif Suprem , de către cei in a căror competență intra acest lucru.

Iubiți frați, vă mulțumesc sincer pentru toată dragostea și munca cu care m-ati susținut în slujirea mea și cer iertare pentru toate defectele mele. Iar acum, să încredințăm Sfânta Biserică în grija pastorului nostru Suprem, Domnul nostru Iisus Hristos, și sa imploram pe sfântă Maica Maria, sa-i ocroteasca pe Părinții cardinali cu bunatatea sa maternă, in alegerea unui nou Pontif Suprem.

În ceea ce ma privește, aș vrea să slujesc, de asemenea, cu devotament, Sfânta Biserică a lui Dumnezeu, în viitor, printr-o viață dedicată rugăciunii".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01476 sec - PID: 15713