20

   Anunțul surpriză, al demisiei Papei Benedict al XVI-lea, continua sa ridice noi semne de intrebare vizavi de legile din jurul demisiei unui Papă. Legea actuala a Bisericii lasă multe întrebări fără răspuns.

   "Ne-a lipsit o lege, până în prezent, vizavi de statutul unui fost Papă, adica al cuiva care demisioneaza din papalitate", a declarat in ultimele minute pentru postul de radio Vatican, Mons. David-Maria Jaeger, OFM, un profesor de drept canonic la Universitatea Pontificala Antonianum din Roma.
   "Este posibil ca Benedict al XVI-lea, în următoarele câteva zile, sau succesorul său, sa faca o astfel de lege, care sa raspunda multor intrebari: care este titlul propriu-zis cu care va fi abordat un fost Papă? Care sunt imunitățile și prerogativele sale? Există o problemă a statutului international? Toate acestea trebuie să fie soluționate… "

   Oficiul de presă al Vaticanului a anuntat, conform Radio Vatican, ca Papa Benedict al XVI-lea nu va participa la Conclav pentru alegerea succesorului său. Capacitatea unui Papă de a face acest lucru a fost dezbatuta de generații. Dar, nici pentru acest caz, de asemenea, nu există nicio lege.

   "Ideea ca un fost papă ar putea participa la un conclav, s-ar baza pe ideea ca un Papă care a demisionat ar reveni la a rang de Cardinal", a explicat Mons. Jaeger. "Departe de mine, sa exprim insa o opinie cu acest prilej!"
   "Ne scaldam in ape necunoscute, deși putem fi absolut siguri că Papa Benedict al XVI-lea va ști cum să le aseze pentru noi", a asigurat Mons. Jaeger. "Și, bineînțeles, pentru el însuși".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
139
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15219 sec - PID: 14744