9

   "Cu tristețe, am fost informat despre decizia Sanctitatii Sale Papa Benedict de a demisiona din Scaunul sau, de pe care, cu înțelepciunea și experiența sa si-a adus aportul in Biserică și în lume.

   Papa Benedict si-a pus amprenta de neșters asupra vieții și istoriei Bisericii Romano-Catolice, nu numai în scurtul sau pontificat, ci și prin contribuția sa de lungă durata, ca teolog și ierarh al Bisericii, precum și prin prestigiul recunoscut la nivel universal.

   Scrierile sale demonstreaza profunda sa eruditie teologica, cunoștințele sale in domeniul Părinților Bisericii nedivizate, contactul său cu realitatea contemporană și interesul său deosebit fata de problemele omenirii.

   Noi, ortodocșii, il consideram permanent prieten al Bisericii noastre și slujitor credincios al cauzei unității tuturor, și ne bucurăm să-l stim sănătos și să informeze despre activitatea sa teologică.

   Personal, imi voi aminti cu drag despre vizita sa la sediul Patriarhiei Ecumenice, cu peste șase ani in urma, si despre multe alte întâlniri cu el, dar si despre buna colaborare pe care am avut-o în timpul slujirii sale ca Primat.

   Din Fanar, sperăm ca Domnul sa numeasca un succesor demn de capul Bisericii surori de la Roma și sa continue drumul comun spre unitatea tuturor, intru slava lui Dumnezeu".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
73
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15933 sec - PID: 7395