22

Reactia CCEE la demisia Papei

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Sanctitatii Sale

Papa Benedict al XVI-lea

Orasul Vatican

Prea Sfant Parinte

Auzind, in această dimineață, vestea deciziei dumneavoastră de a renunța la rolul de Pontif Suprem, dorim să exprimăm, in numele Consiliului Conferințelor Episcopale Europene (CCEE), mulțumirile noastre sincere, Sanctitatii Voastre, pentru slujirea credincioasa și curajoasa pe care ati condus-o în ultimii ani, in Biserica.

Multumim lui Dumnezeu pentru bogatul Dvs. Magisteriu, pentru mesajele dumneavoastră, pentru grija cu care i-ați însoțit întotdeauna pe Episcopii europeni și pentru mărturisirile dumneavoastră personale de credință și încredere în Domnul, în care ati exprimat astfel marea dragoste pe care o aveti pentru întreaga Biserică.

În acest moment, dorim sa va asiguram, Sanctitatea Voastra, de apropierea noastra spirituala, și să va asiguram că vom continua să slujim Biserica cu același entuziasm și credință pe care ni le-ati indicat si predat.

Rugăciunile noastre să vă însoțească în această perioadă de mari provocări și schimbări, implorând ajutorul divin al Duhului Sfânt, pentru dumneavoastra și Biserica Catolică.

Cardinalul Peter Erdo (foto)

Arhiepiscop de Esztergom-Budapesta

Președintele CCEE

Cardinalul Angelo Bagnasco

Arhiepiscop de Genova

Vicepreședinte CCEE

Arhiepiscopul Jozef Michalik

Arhiepiscopul de Przemysl

Vicepreședinte CCEE
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01619 sec - PID: 31105