37

Un nou Papa va fi ales pana la Pasti

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Rev. Federico Lombardi, director al Biroului de Presa al Vaticanului a convocat ieri seara o sedinta de urgenta cu jurnaliștii, la scurt timp după anunțarea demisiei Papei.

Înaintea câtorva sute de jurnaliști, care au luat cu asalt sala, Rev. Lombardi a explicat motivele care l-au determinat pe Papa sa demisioneze.

El a dezvaluit, de asemenea, pașii importanți care urmează demisiei Papei, până la alegerea noului succesor al Sfantului Petru.

"Vă puteți imagina că un nou Papă va trebui sa prezideze celebrarea Paștelui!", aceasta este una dintre ipotezele expuse de Rev. Lombardi în timpul conferintei de presa.

Ar trebui ca un conclav sa fie organizat în primele 15-20 de zile de la demisia Papei Benedict al XVI-lea, la care Papa Benedict nu va mai putea participa.

Incepand din 29 februarie, Papa Benedict al XVI-lea se va deplasa la reședința sa de la Castel Gandolfo și apoi va reveni in Vatican, în mănăstire, dupa cum v-am informat in editiile noastre anterioare, pentru a continua să slujească Biserica "printr-o viață dedicată rugăciunii" și reflecției.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00988 sec - PID: 32759