15

   In aceste zile, centrul de presă al agenției de știri ITAR-TASS a găzduit o conferință de presă pe marginea prezentarii unei ediții a unui facsimil unic: un manuscris al Evangheliei de la Lutsk, datat cu secolul al XIV-lea.

   Una dintre cele mai vechi opere de arta creștina rasariteana, Evanghelia de la Lutsk, este, totodata, o operă de artă unica și irepetabila, asemenea tablourilor marilor maestri. Originalul este păstrat in prezent în Biblioteca Rusa de Stat, la Moscova, și este disponibil doar unui cerc restrans de specialiști.
   Datorită marii fidelitati a originalului, publicarea Evangheliei din Lutsk isi va va extinde gama de interes științific fata de aceasta opera.

   La conferinta de presa au participat: Mitropolitul Nifon de Lutsk si Volin, Președintele Direcției Editoriale a Eparhiei de Volin, Părintele Onufrie Kut, Profesorul Academiei Teologice din Moscova, doctor în științe orientale ale Bisericii, Alexei Stislavovici Pentcovschi.
   In plus, tot in aceste zile, Universitatea Sfântul Tihon a găzduit, la randul sau, o sedinta de prezentare a facsimilului Evangheliei de la Lutsk.  Termenul de "Evanghelia din Lutsk" a aparut in cadrul stiintific datorita faptului ca Evanghelia a fost scrisă în Manastirea Krasnoselschi-Spaschi, aflata in apropierea orașului Lutsk.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
133
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11471 sec - PID: 7266