29

Evanghelia din Lutsk - facsimilul unui manuscris unic

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In aceste zile, centrul de presă al agenției de știri ITAR-TASS a găzduit o conferință de presă pe marginea prezentarii unei ediții a unui facsimil unic: un manuscris al Evangheliei de la Lutsk, datat cu secolul al XIV-lea.

Una dintre cele mai vechi opere de arta creștina rasariteana, Evanghelia de la Lutsk, este, totodata, o operă de artă unica și irepetabila, asemenea tablourilor marilor maestri. Originalul este păstrat in prezent în Biblioteca Rusa de Stat, la Moscova, și este disponibil doar unui cerc restrans de specialiști.

Datorită marii fidelitati a originalului, publicarea Evangheliei din Lutsk isi va va extinde gama de interes științific fata de aceasta opera.

La conferinta de presa au participat: Mitropolitul Nifon de Lutsk si Volin, Președintele Direcției Editoriale a Eparhiei de Volin, Părintele Onufrie Kut, Profesorul Academiei Teologice din Moscova, doctor în științe orientale ale Bisericii, Alexei Stislavovici Pentcovschi.

In plus, tot in aceste zile, Universitatea Sfântul Tihon a găzduit, la randul sau, o sedinta de prezentare a facsimilului Evangheliei de la Lutsk. Termenul de "Evanghelia din Lutsk" a aparut in cadrul stiintific datorita faptului ca Evanghelia a fost scrisă în Manastirea Krasnoselschi-Spaschi, aflata in apropierea orașului Lutsk.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00903 sec - PID: 19130