32

Cazacii australieni salveaza mormintele soldatilor rusi

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Mormintele cazacilor din Cimitirul Rookwood din Sydney, care nu au mai fost vizitate de o lungă perioadă de timp, vor fi in mare parte îngrijite de urmașii lor, cazacii din sectiunea (stanita) a Ambasadei Australiei, din armata de cazaci Trans-Ural.

Un acord între reprezentanții cazaci și administratia cimitirului a fost semnat in urma cu cateva ore.

Cei prezenți la intalnire au examinat cimitirul și au întocmit o schita de lucru pentru viitorul imediat. Deja au fost ingrijite mai multe morminte, printre care cel al colonelului de cazaci din Armata Orenburg, Stefan Ivanovici Nesterenco, născut in 1893.

Mark Boondy, reprezentant al administrației cimitirului, s-a declarat încântat de inițiativa cazacilor si a "remarcat că un numar mare de morminte dn acest cimitir sunt serios neglijate, chiar dacă unele rude sunt încă în viață".

"Ar fi mai bine să lasam vorba si sa facem planuri pe care sa le executam imediat. Aceasta reprezinta, de asemenea, si imaginea spiritului cazacilor, de a pune cuvintele in aplicare, rapid", a declarat, la rândul său, șeful brigazii de cazaci a Ambasadei, Semion Boikov.

Mii de soldați ruși și rusi exilații sunt în prezent îngropati în Australia: ofițeri și soldați ai Armatei Imperiale, ingineri, piloți, medici, oameni de știință, precum și reprezentanți ai tuturor armatelor de cazaci: Trans-Baikal, Kuban, Don, Usurisk și Orenburg.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01098 sec - PID: 15745