7

   Președintele sirian Bashar Assad s-a întâlnit ieri, 11 februarie 2013, cu Patriarhul grec-ortodox Ioan al X-lea, conform raportarilor mediei de stat, la o zi după ce liderul nou-întronizat facea apel la dialog și pace în Siria sfâșiată de război.

   "Președintele Bashar Assad l-a salutat pe Patriarhul Ioan al X-lea (Yazigi)", a declarat agenția de știri, de stat, SANA.
   "Assad l-a felicitat pe patriarh pentru rolul-cheie jucat in Biserica Ortodoxă, în menținerea unității naționale în fața atacurilor suferite de Siria", a adăugat agenția.

   Assad l-a felicitat, de asemenea, pe liderul religios, pentru întronizarea sa, care a avut loc duminică la Damasc, în ciuda violențelor din capitală. Președintele a mulțumit Patriarhului pentru "mesajul Bisericii, de dragoste și compasiune", a raportat SANA.

   Televiziunea de stat a difuzat si ea imagini ale lui Assad, insotit de Patriarh, vorbind si zambind.

   Duminică, patriarhul isi exprimase speranța că "Siria, guvernul și poporul, vor găsi poarta mântuirii prin dialog și o soluție politică pașnică in evitarea violențelor și in restabilirea păcii și stabilității, asa cum Siria a stiut dintotdeauna".

   Intre timp, tot ieri, o noua explozie a zguduit districtul Qasaa din Damasc – exact locul in care a fost întronizat patriarhul, conform Observatorului sirian pentru Drepturile Omului.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
33
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10383 sec - PID: 24796