12

   Cel mai vechi episcop al Chinei, Episcopul Ioan Botezătorul Liu Jingshan, a murit la vârsta de 100 de ani.

   Fostul episcop de Yinchuan, din regiunea autonoma Ningxia din nordul Chinei, a murit in urma cu cateva zile, în orașul său episcopal. El a petrecut 28 de ani de viata intr-un lagar de munca fortata.

   Episcopul Ioan Botezătorul Liu Jingshan a fost recunoscut de către Asociația Patriotică a Catolicilor Chinezi, dependentă de guvern. Născut în anul 1913, în Dieceza de Bameng, Mongolia interioara, a fost hirotonit preot în anul 1942.

   În 1951, el a fost arestat și a petrecut 19 ani într-un lagăr de muncă forțată, apoi 9 ani intr-o fermă. Sentința i s-a incheiat în anul 1979, după Revoluția Culturală, atunci când guvernul chinez a permis reluarea activităților religioase.

   La vârsta de 70 de ani, el a fost pus la conducerea Diocesei de Yinchuan, care se intinde pe o suprafață de 200.000 km patrati, in cea mai mare parte locuita de musulmani, cu doar doi preoți catolici. El se deplasa cu bicicleta proprie atunci cand vizita parohiile și credincioșii, pentru a-i impartasi. Abia la vârsta de 80 de ani a fost hirotonit episcop. În 2007, el l-a numit pe succesorul său, Episcopul vicar Joseph Li Jing, și s-a retras, doi ani mai târziu.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
66
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1012 sec - PID: 17381