24

Cel mai vechi episcop catolic chinez a murit, la varsta de 100 de ani

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Cel mai vechi episcop al Chinei, Episcopul Ioan Botezătorul Liu Jingshan, a murit la vârsta de 100 de ani.

Fostul episcop de Yinchuan, din regiunea autonoma Ningxia din nordul Chinei, a murit in urma cu cateva zile, în orașul său episcopal. El a petrecut 28 de ani de viata intr-un lagar de munca fortata.

Episcopul Ioan Botezătorul Liu Jingshan a fost recunoscut de către Asociația Patriotică a Catolicilor Chinezi, dependentă de guvern. Născut în anul 1913, în Dieceza de Bameng, Mongolia interioara, a fost hirotonit preot în anul 1942.

În 1951, el a fost arestat și a petrecut 19 ani într-un lagăr de muncă forțată, apoi 9 ani intr-o fermă. Sentința i s-a incheiat în anul 1979, după Revoluția Culturală, atunci când guvernul chinez a permis reluarea activităților religioase.

La vârsta de 70 de ani, el a fost pus la conducerea Diocesei de Yinchuan, care se intinde pe o suprafață de 200.000 km patrati, in cea mai mare parte locuita de musulmani, cu doar doi preoți catolici. El se deplasa cu bicicleta proprie atunci cand vizita parohiile și credincioșii, pentru a-i impartasi. Abia la vârsta de 80 de ani a fost hirotonit episcop. În 2007, el l-a numit pe succesorul său, Episcopul vicar Joseph Li Jing, și s-a retras, doi ani mai târziu.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01349 sec - PID: 19664