11

Egiptul se afla intr-o perioada marcata de transformări complexe, istorice; ar trebui sa existe rabdare și speranța intr-un rezultat pozitiv, a declarat ambasadorul rus la Cairo, Serghei Chiripcenco, într-un interviu acordat in urma cu cateva ore postului de radio Vocea Rusiei.

Masura islamizarii Egiptului nu ar trebui să fie exagerata, a mai spus el.

Țara a luat cursul islamizarii, inca din anii 1970, când Anwar El Sadat a fost președinte, a mai amintit diplomatul. Atunci, autoritățile au început sa flirteze cu Frăția Musulmană și cu alte forțe politice islamice, iar revoluția din 2011 a adus aceste forțe la putere.

"Eu nu cred că există o amenințare a islamizarii totale a Egiptului. Nu toată lumea este de acord cu acest curs, asa incat autoritățile și opoziția ar putea să ajungă la un compromis", a declarat Chiripcenco.

Viitoarele alegeri parlamentare din Egipt vor insemna o etapă importantă în stabilirea noii autorități, dar situația nu este destul de favorabila, in ce priveste buletinul de vot, cel putin până în prezent: "tulburările continua în țară și societatea este divizată", a explicat el. Cu toate acestea, ambasadorul speră ca administrația egipteană sa găseasca o soluție și sa se asigure că alegerile vor aduce stabilitate și consolidare publica.

Vorbind despre relațiile bilaterale dintre Rusia si Egipt, conform acestuia, cele doua tari au avut întotdeauna legaturi de prietenie. "Ele raman la fel si există un interes reciproc și o dorință in acest sens a noii administratii egiptene. Rusia este, de asemenea, interesata sa continue contactele politice la toate nivelurile și sa dezvolte relații bilaterale", a mai declarat el.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10491 sec - PID: 19402