20
Egiptul se afla intr-o perioada marcata de transformări complexe, istorice; ar trebui sa existe rabdare și speranța intr-un rezultat pozitiv, a declarat ambasadorul rus la Cairo, Serghei Chiripcenco, într-un interviu acordat in urma cu cateva ore postului de radio Vocea Rusiei.

Masura islamizarii Egiptului nu ar trebui să fie exagerata, a mai spus el.

Țara a luat cursul islamizarii, inca din anii 1970, când Anwar El Sadat a fost președinte, a mai amintit diplomatul. Atunci, autoritățile au început sa flirteze cu Frăția Musulmană și cu alte forțe politice islamice, iar revoluția din 2011 a adus aceste forțe la putere.

"Eu nu cred că există o amenințare a islamizarii totale a Egiptului. Nu toată lumea este de acord cu acest curs, asa incat autoritățile și opoziția ar putea să ajungă la un compromis", a declarat Chiripcenco.

Viitoarele alegeri parlamentare din Egipt vor insemna o etapă importantă în stabilirea noii autorități, dar situația nu este destul de favorabila, in ce priveste buletinul de vot, cel putin până în prezent: "tulburările continua în țară și societatea este divizată", a explicat el. Cu toate acestea, ambasadorul speră ca administrația egipteană sa găseasca o soluție și sa se asigure că alegerile vor aduce stabilitate și consolidare publica.

Vorbind despre relațiile bilaterale dintre Rusia si Egipt, conform acestuia, cele doua tari au avut întotdeauna legaturi de prietenie. "Ele raman la fel si există un interes reciproc și o dorință in acest sens a noii administratii egiptene. Rusia este, de asemenea, interesata sa continue contactele politice la toate nivelurile și sa dezvolte relații bilaterale", a mai declarat el.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00942 sec - PID: 7181