18

O noua provocare: profanarea Bisericii Sf. Maron din Brad

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Extremiștii inarmati din nordul Siriei au profanat Biserica Sfântul Maron – un pustnic sirian a secolului al patrulea, patron al Bisericii Maronite Rasaritene Catolice.

Potrivit serviciului de stiri Al Watan, mănăstirea veche, situata in Brad, la 40 km nord de Alep, a fost atacata de persoane înarmate, care au distrus interiorul bisericii, au spart vitraliile și au profanat altarul. O statueta a Sfantului Maron a fost distrusa și au fost furate mai multe obiecte.

Atacul asupra acestei biserici este considerat a fi o provocare evidentă, acesta avand loc exact în timpul vizitei la Damasc, a Patriarhului maronit Bechara Rahi.

Duminica trecuta, dupa cum va informam in editiile anterioare de stiri [http://www.lonews.ro/relatie-stat/1073-manifestari-controversate-legate-de-numirea-noului-patriarh-ioan-al-antiohiei.html] , liderul Bisericii Maronite a fost prezent la întronizarea Patriarhului Antiohiei, Ioan al X-lea [http://www.lonews.ro/personal/1084-antiohia-si-rasaritul-au-un-nou-patriarh.html] , oficiata în Catedrala Ortodoxă din Damasc. La ceremonia de intronizare a mai fost prezent, de asemenea, si Patriarhul Bisericii Catolice Melkite, Grigorie al III-lea Laham.

Mass-media locala acordă o importanță istorică vizitei Patriarhului Bechara in Damasc. Aceasta a fost prima vizită aici, a capului Bisericii Maronite, din ultimii 70 de ani, gestul indicand, în opinia ziarului Al Akhbar, "unitatea creștinilor din Siria și Liban, în fața amenințărilor comune". Majoritatea creștinilor sirieni aparțin Bisericii Ortodoxe Antiohiene; comunitatea maronita numara aproximativ 60.000 de credinciosi, conform unui raport asemanator al agentiei de stiri ITAR-TASS.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0102 sec - PID: 5106