12

   Extremiștii inarmati din nordul Siriei au profanat Biserica Sfântul Maron – un pustnic sirian a secolului al patrulea, patron al Bisericii Maronite Rasaritene Catolice.

   Potrivit serviciului de stiri Al Watan, mănăstirea veche, situata in Brad, la 40 km nord de Alep, a fost atacata de persoane înarmate, care au distrus interiorul bisericii, au spart vitraliile și au profanat altarul. O statueta a Sfantului Maron a fost distrusa și au fost furate mai multe obiecte.

   Atacul asupra acestei biserici este considerat a fi o provocare evidentă, acesta avand loc exact în timpul vizitei la Damasc, a Patriarhului maronit Bechara Rahi.

   Duminica trecuta, dupa cum va informam in editiile anterioare de stiri, liderul Bisericii Maronite a fost prezent la întronizarea Patriarhului Antiohiei, Ioan al X-lea, oficiata în Catedrala Ortodoxă din Damasc. La ceremonia de intronizare a mai fost prezent, de asemenea, si Patriarhul Bisericii Catolice Melkite, Grigorie al III-lea Laham.

   Mass-media locala acordă o importanță istorică vizitei Patriarhului Bechara in Damasc. Aceasta a fost prima vizită aici, a capului Bisericii Maronite, din ultimii 70 de ani, gestul indicand, în opinia ziarului Al Akhbar, "unitatea creștinilor din Siria și Liban, în fața amenințărilor comune". Majoritatea creștinilor sirieni aparțin Bisericii Ortodoxe Antiohiene; comunitatea maronita numara aproximativ 60.000 de credinciosi, conform unui raport asemanator al agentiei de stiri ITAR-TASS.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
101
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16895 sec - PID: 19402