30

In urma cu cateva zile, Episcopul Nestor de Cherson a sfintit prima cupola si crucea Bisericii rusesti Sfanta Maria Magdalena din Madrid.

Evenimentul a fost marcat de prezenta ambasadorului rus Iu Korceaghin, Marea Ducesă Maria Vladimirovna, V. Iakunin, președintele rus al companiei de cai ferate, V. Cernisev, directorul de caritate Transsoiuz și Carlos Palacio Oriol, presedinte al companiei spaniole Talgo, care și-a confirmat disponibilitatea de a sprijini construirea bisericii.

Parohia Sfanta Maria Magdalena a fost fondată în anul 1761, in Madrid. Ea a existat până în 1882. Dupa razboi, o capelă dedicata Sfintei Imparatese Alexandra a funcționat în casa familiei imperiale ruse.
În 2001, s-a fondat aici parohia Nașterii lui Hristos. Cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, o fundație „Nașterea lui Hristos” a fost înregistrată la Ministerul spaniol al Culturii. Aceasta a fost condusa de parohul pr. Andrei Cordocichin.

Permisiunea oficială de construire a bisericii a fost acordata pe 5 octombrie 2011. În toamna anului 2011, Arhiepiscopul Marc de Iegorievsc și Episcopul Nestor de Cherson au pus piatra de temelie a viitoarei biserici, începand lucrările de construcție.
În toamna anului 2012, Patriarhul Kirill a dat binecuvântarea sa pentru sfințirea noii Biserici Sfanta Maria Magdalena intocmai cu apostolii.

Potrivit Patriarhiei, se preconizeaza ca lucrarile sa se incheie în luna aprilie a acestui an. În plus, față de biserică, parohia mai include birouri ale administratiei si diverse facilitati, o sala de mese, săli de clasă pentru copii și locuințe pentru clerici.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
77
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10317 sec - PID: 12761