44
In urma cu cateva zile, Episcopul Nestor de Cherson a sfintit prima cupola si crucea Bisericii rusesti Sfanta Maria Magdalena din Madrid.

Evenimentul a fost marcat de prezenta ambasadorului rus Iu Korceaghin, Marea Ducesă Maria Vladimirovna, V. Iakunin, președintele rus al companiei de cai ferate, V. Cernisev, directorul de caritate Transsoiuz și Carlos Palacio Oriol, presedinte al companiei spaniole Talgo, care și-a confirmat disponibilitatea de a sprijini construirea bisericii.

Parohia Sfanta Maria Magdalena a fost fondată în anul 1761, in Madrid. Ea a existat până în 1882. Dupa razboi, o capelă dedicata Sfintei Imparatese Alexandra a funcționat în casa familiei imperiale ruse.

În 2001, s-a fondat aici parohia Nașterii lui Hristos. Cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, o fundație „Nașterea lui Hristos” a fost înregistrată la Ministerul spaniol al Culturii. Aceasta a fost condusa de parohul pr. Andrei Cordocichin.

Permisiunea oficială de construire a bisericii a fost acordata pe 5 octombrie 2011. În toamna anului 2011, Arhiepiscopul Marc de Iegorievsc și Episcopul Nestor de Cherson au pus piatra de temelie a viitoarei biserici, începand lucrările de construcție.

În toamna anului 2012, Patriarhul Kirill a dat binecuvântarea sa pentru sfințirea noii Biserici Sfanta Maria Magdalena intocmai cu apostolii.

Potrivit Patriarhiei, se preconizeaza ca lucrarile sa se incheie în luna aprilie a acestui an. În plus, față de biserică, parohia mai include birouri ale administratiei si diverse facilitati, o sala de mese, săli de clasă pentru copii și locuințe pentru clerici.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01397 sec - PID: 15739