10

   Un calugar budist vietnamez și un activist pentru drepturile omului au fost nominalizati pentru Premiul Nobel pentru Pace 2013.

   Fratele Thadeus Nguyen Van Ly imparte aceasta distinctie cu un alt vietnamez religios, Thich Quang Do, un călugăr budist.

   Fratele Ly, care are in prezent varsta de 65 de ani, a fost nominalizat de mai mulți membri ai Congresului american. Celebru militant, inca din anii '70, pentru libertatea presei și a religiei, acesta se numara  printre cei mai proeminenti susținători ai Blocului 8406, mișcarea vietnameza pro-democrație, ceea ce l-a facut sa petreacă cincisprezece ani in închisoare.
   În martie 2007, el a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru "răspândirea de informații defăimătoare și calomnioase" la adresa securitatii statului.
   În septembrie 2010, ONU a cerut eliberarea sa imediată, intrucat sufera de boli grave: Fratele Ly a fost arestat în mod arbitrar și i-a fost refuzat, de către autoritățile vietnameze, accesul la asistență juridică.

   La rândul său, Thich Quang Do este capul Bisericii Budiste Unificate a Vietnamului (UBCV). Condamnat la cinci ani de închisoare, în 1995, pentru organizarea unei misiuni de ajutorare umanitara, și-a petrecut aproape zece ani în exil.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
157
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11883 sec - PID: 8670