19

   Grupul punk feminist Pussy Riot a sesizat, in ultimele ore, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, din Strasbourg.

   Potrivit celor trei reclamante, mai multe dispoziții ale Convenției Europene, care garantează libertatea personală, libertatea de exprimare, dreptul la un proces echitabil și interzicerea torturii, au fost violate in timpul procesului lor.

   În februarie 2012, Nadejda Tolokonikova, Ekaterina Samutevici si Maria Alekina au patruns in Catedrala Ortodoxa Hristos Mântuitorul din Moscova, manifestand sub forma unei "rugăciuni punk", prin care cereau Fecioarei Maria sa "distruga" puterea președintelui Vladimir Putin. Cele trei tinere femei au fost condamnate, în luna august, de către o instanță din Moscova, la doi ani de inchisoare, pentru "huliganism" si "incitare la ură religioasă".

   Chiar in aceste zile, 11-12 februarie, Consiliul Parisului a examinat propunerea Ecologistilor Verzi Europeni de a acorda titlul de „cetatean de onoare” al Parisului, celor trei membre ale grupului.
   Printre cetățenii de onoare ai orașului Paris se numara iranianca Shirin Ebadi, posesoare a premiului Nobel pentru Pace , franco-columbiana Ingrid Betancourt si birmaneza Aung San Suu Kyi.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
116
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08568 sec - PID: 23676