32

Pussy Riot a sesizat Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Publicat în urmă cu 6 ani, în Lonews
Grupul punk feminist Pussy Riot [http://stiri.lonews.ro/?s=Pussy+Riot] a sesizat, in ultimele ore, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, din Strasbourg.

Potrivit celor trei reclamante, mai multe dispoziții ale Convenției Europene, care garantează libertatea personală, libertatea de exprimare, dreptul la un proces echitabil și interzicerea torturii, au fost violate in timpul procesului lor.

În februarie 2012, Nadejda Tolokonikova, Ekaterina Samutevici si Maria Alekina au patruns in Catedrala Ortodoxa Hristos Mântuitorul din Moscova, manifestand sub forma unei "rugăciuni punk", prin care cereau Fecioarei Maria sa "distruga" puterea președintelui Vladimir Putin. Cele trei tinere femei au fost condamnate, în luna august, de către o instanță din Moscova, la doi ani de inchisoare, pentru "huliganism" si "incitare la ură religioasă".

Chiar in aceste zile, 11-12 februarie, Consiliul Parisului a examinat propunerea Ecologistilor Verzi Europeni de a acorda titlul de „cetatean de onoare” al Parisului, celor trei membre ale grupului.

Printre cetățenii de onoare ai orașului Paris se numara iranianca Shirin Ebadi [http://stiri.lonews.ro/news/musulmani-islam/2302-shirin-ebadi-sustine-ca-voalul-complet-qnu-este-musulmanq-si-qpoate-fi-interzisq.html] , posesoare a premiului Nobel pentru Pace , franco-columbiana Ingrid Betancourt si birmaneza Aung San Suu Kyi.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01013 sec - PID: 32759