11

   Justitia Egipteana va convoca la interogatoriu un religios radical, acuzat de instigare la uciderea unor lideri ai opoziției egiptene, conform unui raport de ultima ora al France Presse.
   Religiosul in cauza, Mahmud Shaban, a provocat o reacție puternică prin emiterea unei fatwa (legi religioase) de instigare la omor, la adresa unor figuri ale opozitiei laice, invocand argumente bazate pe Sharia, legea islamică.

   Religiosul a menționat într-o emisiune, pe un canal transmis prin satelit, numele lui Mohamed El Baradei, fostul șef al agenției ONU pentru energie nucleară și detinator al premiului Nobel pentru Pace 2005, și al lui Sabahi Hamden, fost candidat pentru Președintie in iunie 2012.

   Ambii sunt lideri ai Frontului Național de Eliberare (FSN), principala coaliție a opozitiei laice, critica la adresa președintelui islamist Mohamed Morsi.

   Apelul lui Shaban a coincis cu asasinarea, la Tunis, a unui lider al opoziției tunisiene, Chokri Belaid, împușcat mortal în fața casei sale. O parte a opoziției și familia victimei i-a acuzat pe islamiștii tunisieni de crimă.

   În urma instigarii la ucidere, denuntata de către guvern și de institutia teologica suunita Al-Azhar, Ministerul Egiptean de Interne a înăsprit securitatea în preajma domiciliilor lui El Baradei și Sabahi.
 

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
56
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0958 sec - PID: 31812