9

   In urma cu cateva zile, Guvernul Nepalez a adăugat o a treia rubrica in cărțile de identitate ale populatiei, vizavi de sexul unei persoane.
   De acum, cetățenii nepalezi pot fi recunoscuti oficial nici ca bărbat, nici ca femeie, ci si una si alta.
   Decizia se refera, in special, la transsexuali, homosexuali și bisexuali, care văd prin aceasta un mare pas inainte pentru drepturile lor.

   O nouă lege a fost susținuta, in acest sens, de către Curtea Supremă a țării, înca din anul 2007. Acesta a intrat în vigoare cu șase ani mai târziu.

   Hindușii si budiștii recunosc, în mod tradițional, un al treilea sex și, prin urmare, un al treilea gen. Din secolul al doilea î.Hr., Smriti Manu, sursa a dreptului hindus, descria trei sexe. In același timp, budistul Vinaya recunostea chiar patru sexe: bărbat, femeie, persoane cu natură duală (ubhatobyanjanaka) și persoane de natură sexuală diferită (Pandaka).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15788 sec - PID: 22894