12

   Cardinalul-Arhiepiscop de Lyon, Philippe Barbarin, a arat deschisa posibilitatea ca bărbații căsătoriți să poata deveni preoți catolici.

   "A existat deja asta. Și situația se poate schimba", a declarat el pentru Clubul de presă din Lyon, referindu-se la numirea unui nou Papă și la evoluțiile viitoare ale Bisericii Catolice.

   Dar, acesta a marturisit ca nu-si poate imagina ca Biserica ar fi in stare, intr-o zi, sa hirotoneasca si femeile. El crede că femeile pot juca în continuare un rol important în Biserică și ca, intr-o zi, ar putea participa la alegerea Papei.
   "Dar Liturghia este cu totul altceva. Există multe lucruri care se pot schimba, dar nu toate", a concluzionat el.

   Desi s-a opus întotdeauna căsătoriei gay, Cardinalul Barbarin si-a exprimat totuși disponibilitatea botezarii unui copil care apartine unui cuplu gay: "Sunt gata să botez un copil al unui cuplu gay, din iubire de Dumnezeu".

   Când a fost întrebat dacă ar putea sa devina viitor Papa, cardinalul, care va participa în martie la alegerea unui succesor pentru Papa Benedict al XVI-lea, a spus: "S-ar putea, dar nu se va intampla. Este o sarcină care este prea grea și pe care n-as putea-o duce la sfarsit".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
144
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10542 sec - PID: 9735