2

     BNR anunta o noua emisiune numismatica, intr-un tiraj de 500 de bucati, dedicata aniversării a 350 de ani de la înălțarea bisericii de lemn Sfinții Arhangheli din Rogoz, Maramureș. Acestea aufost puse în circulație începând cu data de 11 februarie 2013:

     Aversul redă imaginea bisericii de lemn Sfinţii Arhangheli din Rogoz şi siluetele din faţă şi din profil ale bisericii, decupate în imaginea unui fragment din peretele exterior al acesteia; stema României, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2013” şi inscripţia „ROMANIA”.

     Reversul prezintă icoana Sfintei Treimi din absida altarului bisericii Sfinţii Arhangheli din Rogoz şi inscripţiile: „monumente de arta medievala crestina”, „BISERICA SFINTII ARHANGHELI ROGOZ” şi anul înălţării „1663”.

     Monedele din argint dedicate aniversării a 350 de ani de la înălțarea bisericii de lemn Sfinții Arhangheli din Rogoz, Maramureș au putere circulatorie pe teritoriul României.

     Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

     Monedele, medaliile şi replicile emise de BNR sunt însoţite de un certificat de autenticitate, pe care se găsesc semnătura guvernatorului Băncii Naţionale a României şi cea a casierului central.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
187
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01819 sec - PID: 25088