29
Catehismul contemporan al Bisericii Ortodoxe Ruse va trebui a fie finalizat în termenul strict de doi ani și, din acest motiv, grupul caruia i-a fost încredințata această responsabilitate importantă trebuie să lucreze foarte intens.

Acesta a fost anuntul președintelui comisiei sinodale biblico-teologice, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Mitropolitul a mai declarat: „la adunarea recentă episcopală a fost menționata, în special, lucrarea noului Catehism, care este încredințată comisiei sinodale biblico-teologice. Conform planurilor mele, această lucrare s-ar mai fi intins de fapt pe o perioada de aproximativ patru ani, având în vedere modul in care teologii noștri lucreaza. Numai ca, Adunarea Episcopală si-a exprimat puternic opinia că acest Catehism ar trebui să fie finalizat în doi ani".

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a mai spus că această decizie necesită o "reuniune de urgență a comisiei teologice"și adoptarea unei serii de noi masuri, astfel încât noul catehism sa fie gata in intervalul de timp recomandat”.

Lucrările la noul Catehism au început în anul 2008, în conformitate cu rezoluția Adunării Episcopilor, de la acea data, care a considerat ca este important sa se "înceapa lucrările de pregătire a unui Catehism contemporan in Biserica Ortodoxă Rusă".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01277 sec - PID: 12768