12

Recomandarile Mitropolitului Frantei, in fata Comisiei Senatului

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In data de 12 februarie 2013, Comitetul Judiciar al Senatului l-a audiat pe Mitropolitul Emmanuel, președintele Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța, pe tema legalizarii mariajului gay.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul a facut unele recomadari, din care citam:

"Prezența comunităților religioase și filosofice este o realitate obiectivă în țara noastră. Apreciem faptul că cuvintele și gândurile lor sunt auzite și luate în considerare prin audierile de astazi. Dar, așteptăm mai mult de la guvern și legiuitor, si anume ca acestia sa țină seama de pozițiile detaliate și temeinice ale acestor diferite comunități. In cazul de fata, dincolo de diferențele lor, toate au subliniat la unison pericolele unei astfel de reforme și au adoptat o atitudine foarte critică și rezervată pe marginea subiectului in discutie.

Domnule Președinte, stimați senatori, in calitate de episcopi ortodocși ai Franței, avand o responsabilitate fata de credinta noastră, din punct de vedere al conștiinței noastre umane, dar si o responsabilitate ca cetățeni, va facem urmatoarele recomandări:

- retragerea acestui proiect de lege;

- in caz contrar, suspendarea examinării de către reprezentanții naționali, pana la organizarea unei dezbateri la nivel național in care, in spirit de respect și seninătate, să se prevadă toate soluțiile posibile, alternative legale, care permit să se tina cont de situațiile categoriale, fără a distruge fundamentele. Teama noastra, de fapt, este că votul privind acest proiect de lege, fără o dezbatere reală, creează condiții pentru formarea unui nou tabu în societatea franceză, ziua promulgarii acesteia nepermitandu-ne sa ne bucuram de libertatea de exprimare pe această temă;

- organizarea unui referendum deschis tuturor francezilor;

- un studiu bioetic aprofundat al procreerii in cazul cuplurilor de același sex;

- incheierea acestei surse noi de diviziune, care a lovit țara noastră si care nu este nevoie si nu trebuie sa mai ia amploare".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01487 sec - PID: 9498