28
Un grup condus de Prelatul Eparhiei Armene de Atrpatakan, Grigor Chifchian, a inceput in aceste zile sa studieze moaștele unor sfinti, care s-au descoperit în timpul reconstrucției Mănăstirii Sfantul Stefan din Tabriz, înca din anul 2006.

In secolul 17, calatorul Jean-Baptiste Tavernier nota intre amintirile sale, intitulate "Calatoriile in Turcia și Persia", ca în anul 1668 a vazut o parte a maxilarului Sf. Stefan, păstrate în Biserică, împreună cu craniul Sfântului Matei, cu părți ale gâtului și cu un deget al Sfântului Ioan Botezătorul, mâna dreaptă a Sfantului Grigorie, ucenicul lui Dionisie Areopagitul, precum și o cutie cu moaștele celor 72 de ucenici ai lui Iisus.

O incapere secretă a fost descoperită în partea stângă a Bisericii, în timpul reconstrucției sale, în anul 2006. Aici s-au descoperit ramasitele putrezite ale unei cutii de lemn, precum și moaste asemănătoare cu cele descrise de Tavernier.

Conform tradiției, moaștele erau înfasurate într-un papirus pe care erau scrise numele sfintilor si cu o rugaciune pe el. Pe fragmentele de papirus se mai descifrau inca unele parti ale rugaciunilor. Scrierile difera între ele, atat din punct de vedere al calitatii cat si al scrierii, aparținând in mod eviednt unor perioade diferite de timp.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00876 sec - PID: 9498