25
Casa Alba a aprobat proiectul de lege prin care se acorda ajutoare de la Stat, grupurilor religioase care sufera din cauza dezastrelor.

In ultimele zile, Casa Alba a adoptat cu o majoritate covârșitoare un proiect de lege care le va permite lacasurilor de cult sa primeasca ajutor federal pentru repararea clădirilor lor deteriorate în timpul uraganului Sandy.

In prezent, se asteapta ca proiectul de lege să treacă de Senat, iar acesta ar aborda ceea ce unii consideră o practică discriminatorie, oferind bani destinati dezastrelor, grupurilor religioase.

În prezent, Agenția Federală de Management de Urgență exclude organizațiile religioase, dar ajută ONG-urile private. Dacă proiectul devine lege, lacasurile de cult vor avea aceleasi drepturi cu asociatiile non-profit.

Proiectul de lege a trecut cu 354 de voturi, contra 72, și se va aplica nu doar lacasurile de cult afectate de uraganul Sandy, care a lovit în luna octombrie, ci si in cazul altor catastrofe naturale din viitor.

Cu toate acestea, unii văd proiectul de lege ca pe o încălcare a Primului Amendament – pentru că ar trimite banii contribuabililor catre lacasurile de cult.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01046 sec - PID: 22829