17
Un meteorit a fost observat pe cerul de deasupra regiunii rusesti Ural, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului pentru Situații de Urgență, Elena Smirnih – pentru Interfax.

"Ce sa întâmplat deasupra regiunii Ural nu a fost o ploaie de meteoriți, cum se raportase anterior [http://www.lonews.ro/diverse/1152-video-groaza-in-rusia-in-ultimele-ore-ploaie-de-meteoriti-geamuri-sparte,-cladiri-cutremurate-si-evacuate.html] , ci a fost un meteorit, care a ars pe masura ce a trecut prin straturile inferioare ale atmosferei Pământului.

Cu toate acestea, el a declanșat un val de soc, care a spart geamurile [http://www.lonews.ro/diverse/1153-oameni-usor-raniti-in-urma-caderii-meteoritilor.html] , în mai multe case din regiune", a mai spus aceasta.

Patru persoane au fost rănite de cioburile de sticla, a declarat ea. Nivelul radiațiilor rămâne normal în zonă, conform acesteia.

"Nu s-a semnalat nicio crestere a nivelului radioactiv. El rămâne normal.", a spus Smirnih.

Accidentul nu a determinat nicio perturbare a operațiunilor rețelelor mobile de tecomunicatii în regiune.

Nu se asteapta sa cada bucati din meteorit pe Pământ. Cu toate acestea, serviciile regionale de urgență au fost puse în stare de alertă ridicată, a mai precizat purtătorul de cuvânt.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01145 sec - PID: 14043