5

Morminte greco-romane descoperite in Alexandria (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   În timpul unui studiu arheologic de rutina, intr-o zonă cunoscută sub numele de "Podul 27", din cartierul Al-Qabari, unul din domeniile Alexandriei recunoscute ca mahala, arheologii au dat peste mai multe morminte greco-romane.
   Fiecare mormânt reprezinta o constructie cu două etaje, cu o camera mortuara la etajul întâi. Mormintele sunt semi-scufundate în apa subterana, dar sunt bine conservate și se vad in continuare gravurile.

   Mohamed Abdel Meguid, șeful Departamentului de Antichități din Alexandria, a explicat că mormintele sunt parte a unui cimitir mai mare, cunoscut sub numele de "Necropolis" (sau Orasul Mortii), așa cum este descris de către istoricul grec Strabo, dupa ce acesta a vizitat Egiptul, în anul 30 inainte de Hristos. Potrivit lui Strabon, cimitirul a inclus o rețea de morminte care conținea mai mult de 80 de inscripții, fiecare mormânt oferind informații despre ritualurile funerare ale perioadei elene.

   Abdel a mai subliniat ca grupul de moerminte nou descoperit este o parte din zona de apus a cimitirului, care era dedicată publicului larg, și nu nobililor. Mormintele sunt goale si nu contin obiecte funerare sau mumii, cadavre, schelete sau ceramica.

   Ministrul de Stat pentru Antichitati, Mohamed Ibrahim, a spus ca "aceasta este o descoperire foarte importantă, care imbogateste harta arheologica a Alexandriei", adaugand ca descoperirea le-ar permite oamenilor de știință să descifreze mai multe date legate de istoria antică a Alexandriei.

   Ibrahim a spus că săpăturile din acest loc și din alte locuri similare au fost efectuate ca parte a inspecțiilor arheologice de rutină, efectuate la cererea constructorilor care au achiziționat terenurile. Potrivit legii egiptene, fiecare bucată de teren ar trebui să fie supusa controlului arheologic, înainte de a putea fi proclamata zonă liberă pentru constructii.

   Zona fusese anterior supusa unui sondaj arheologic, în anul 1998, atunci când Guvernoratul Alexandriei s-a decis să construiască Podul Al-Qabari, peste Strada Abdel Qader-Hamza din cartier.

   Excavarea, la momentul descoperirii, a scos la iveala 37 de morminte, printre care un mormânt foarte distins, care avea in el un sicriu în formă de pat, cunoscut sub numele de „pat de nuntă”. Deasupra patului se aflau o panza rosie și două perne.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
78
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10929 sec - PID: 22259