28

Madalin Voicu si-a cerut scuze pentru jignirea clerului

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In urma cu cateva minute, Madalin Voicu si-a cerut scuze in direct, pe postul de televiziune RTV, pentru jignirile formulate la adresa clerului, in cadrul unei emisiuni anterioare, difuzate de postul in cauza. De asemenea, tot cu cateva minute in urma, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Pr. Constantin Stoica, si-a exprimat in direct nemultumirea fata de moderatorii emisiunii, care nu au atras atentia deputatului, asupra jignirilor aduse. Intre timp, Patriarhia Romana, prin Biroul de presa propriu a emis urmatorul comunicat:

"În legătură cu opiniile exprimate public de domnul deputat PSD Mădălin Voicu despre clerul ortodox, Patriarhia Română precizează:

Exprimarea injustă şi insultătoare a domnului deputat PSD Mădălin Voicu privind clerul Bisericii Ortodoxe Române şi conducerea acesteia este dezonorantă pentru domnia sa, întrucât se bazează pe generalizări calomnioase ale unor cazuri izolate. Atitudinea sa promovează ostilitatea faţă de Biserică şi incită la ură faţă de o categorie socio-profesională, preoţimea, într-o perioadă în care în societatea românească există multă confuzie şi incertitudine. Din nefericire, astfel de atitudini sunt susţinute şi chiar încurajate de unele posturi de televiziune.

Prin urmare, în ziua de 14 februarie 2013, Patriarhia Română a făcut o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru analizarea celor două emisiuni difuzate de posturile de televiziune Antena 2 şi România TV conform prevederilor legii audiovizualului şi normelor CNA."

Biroul de Presă al Patriarhiei Române
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01047 sec - PID: 12689