16

Meteoritul din Rusia cantarea aproape 12 tone

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
12:50 Actualizare 9/ Expertii Academiei Ruse de Stiinta precizeaza ca meteoritul [http://www.lonews.ro/diverse/1156-meteorit-in-rusia-20-000-de-salvatori-detasati-in-zona-unitatea-de-combustiobili-nucleari,-in-siguranta.html] a avut un diametru de mai multi metri, a cantarit aproximativ 12 tone si avea o energie de cateva kilotone. El ar fi avut o viteza de 15-20 km pe secundă și ar fi explodat la o distanta (altitudine) de aproximativ 30-50 kilometri de pământ.

Cele mai multe dintre resturile meteoritului s-au dezintegrat.

20.000 de salvatori au fost pusi in stare de alerta maxima în urma caderii unui presupus meteorit in regiunea Urali [http://www.lonews.ro/component/search/?searchword=meteorit&searchphrase=all&Itemid=101] , Rusia, in urma cu cateva minute.

Trei aeronave speciale inspecteaza spatiul aerian, conform rapoartelor serviciilor de urgență locale.

Ca raspuns la situatia fara precedent, un centru de urgență a fost înființat pentru a monitoriza situația pe teren. Experții ministeriali au declarat că nu se așteaptă ca resturile sa fi lovit sau sa mai loveasca regiunea.

"Aprovizionarea cu energie este stabilă, serviciile de telefonie mobila functioneaza in parametri obisnuiti. Nu s-a inregistrat nicio crestere a nivelului radiațiilor. Nu ne așteptăm sa mai cada alti meteoriti", a raportat agenția de urgență, citata de radioul Vocea Rusiei, in ultimele minute.

Una dintre cele mai mari unitati producatoare de combustibili nucleari și instalații de prelucrare a deșeurilor radioactive ale Rosatom, Mayak, care operează în zona afectata de meteorit a raportat, la randul sau, ca totul functioneaza normal.

Actualizare 1/2/7: 500 de persoane au solicitat ajutor medical in urma evenimentului.

Actualizare 3: Oamenii au declarat ca aerul mirosea a praf de pusca. Presiunea simtita in urechi a fost mare.

Actualizare 4: Meteoritul a explodat la o altitudine de doar 20 de Km.

Actualizare 5: Cinci persoane au fost spitalizate.

11:50 Actualizare 6: Liderul controversat liberal rus Vladimir Jirinovski a afirmat ca "meteoritul" ar fi fost de fapt o inercare a americanilor de a-si proba armamentul.

12:20 Actualizare 7: Agentia spatiala RosCosmos a confirmat "explozia a apartinut unui meteorit". Conform raportului agentiei, acesta avea o viteza de "aproximativ 30 de kilometri pe secundă".

12:29: Actualizare 8: Trei cratere au fost descoperite in regiunea Celiabinsk, in urma ciocnirii dintre resturi ale meteoritului si Pamant. Două fragmente ar fi fost descoperite în cartierul Chebarkul, în timp ce un altul se afla în apropierea Zlatoustye.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01081 sec - PID: 17897