17

Presedintele rus se adreseaza agentiei pentru situatii de urgenta

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
13: 40 Actualizare 12/

Președintele rus Vladimir Putin i-a însărcinat pe oficialii agenției pentru situatii de urgență sa evalueze prejudiciul cauzat de explozia meteoritului din aceasta dimineata.

Șeful statului a declarat că autoritățile locale au controlat situația, dar a subliniat că ajutorul ar putea fi suplimentat.

Experții agentiei pentru situatii de urgență vor evalua daunele cauzate rețelelor de comunicații si energetice, aflate in regiunea rusa Urali.

13: 20 Actualizare 11/ Militarii rusi au descoperit un crater de 6 metri diamteru, care pare să fi fost făcut de către un fragment din meteorit. Acesta s-a prabusit în apropierea unui lac, în orașul Chebarkul.

13:10 Actualizare 10/ Explozia meteoritului a ranit 514 persoane, dintre care 112 au fost spitalizate, conform unei declaratii facute in ultimele minute de Ministerul Rus pentru Situații de Urgență, pentru Interfax.

Oficialul Irina Rosius a declarat ca 82 de copii se afla printre cei raniti in urma acestui eveniment.

Ministerul pentru Situații de Urgență i-a avertizat pe locuitorii din Urali să nu atinga resturile de meteorit, în cazul în care gasesc astfel de bucati.

"Dacă unii localnici găsesc resturi de meteorit, este important să nu le atingă. În această situație, oamenii ar trebui să solicite imediat serviciile de salvare", a declarat Rosius.

12:50 Actualizare 9/ Expertii Academiei Ruse de Stiinta precizeaza ca meteoritul [http://www.lonews.ro/diverse/1156-meteorit-in-rusia-20-000-de-salvatori-detasati-in-zona-unitatea-de-combustiobili-nucleari,-in-siguranta.html] a avut un diametru de mai multi metri, a cantarit aproximativ 12 tone si avea o energie de cateva kilotone. El ar fi avut o viteza de 15-20 km pe secundă și ar fi explodat la o distanta (altitudine) de aproximativ 30-50 kilometri de pământ.

Cele mai multe dintre resturile meteoritul s-au dezintegrat, iar fragmentele ramase inghetat de peste si ar fi putut veni în jos ca meteoriți, oamenii de stiinta a explicat.

20.000 de salvatori au fost pusi in stare de alerta maxima în urma caderii unui presupus meteorit in regiunea Urali [http://www.lonews.ro/component/search/?searchword=meteorit&searchphrase=all&Itemid=101] , Rusia, in urma cu cateva minute.

Trei aeronave speciala inspecteaza spatiul aerian, conform rapoartelor serviciilor de urgență locale.

Ca raspuns la situatia fara precedent, un centru de urgență a fost înființat pentru a monitoriza situația pe teren. Experții ministeriali au declarat că nu se așteaptă ca resturile sa fi lovit sau sa mai loveasca regiunea.

"Aprovizionarea cu energie este stabilă, serviciile de telefonie mobila functioneaza in parametri obisnuiti. Nu s-a inregistrat nicio crestere a nivelului radiațiilor. Nu ne așteptăm sa mai cada alti meteoriti", a raportat agenția de urgență, citata de radioul Vocea Rusiei, in ultimele minute.

Una dintre cele mai mari unitati producatoare de combustibili nucleari și instalații de prelucrare a deșeurilor radioactive ale Rosatom, Mayak, care operează în zona afectata de meteorit a raportat, la randul sau, ca totul functioneaza normal.

Actualizare 1/2/7: 500 de persoane au solicitat ajutor medical in urma evenimentului.

Actualizare 3: Oamenii au declarat ca aerul mirosea a praf de pusca. Presiunea simtita in urechi a fost mare.

Actualizare 4: Meteoritul a explodat la o altitudine de doar 20 de Km.

Actualizare 5: Cinci persoane au fost spitalizate.

11:50 Actualizare 6: Liderul controversat liberal rus Vladimir Jirinovski a afirmat ca "meteoritul" ar fi fost de fapt o inercare a americanilor de a-si proba armamentul.

12:20 Actualizare 7: Agentia spatiala RosCosmos a confirmat "explozia a apartinut unui meteorit". Conform raportului agentiei, acesta avea o viteza de "aproximativ 30 de kilometri pe secundă".

12:29: Actualizare 8: Trei cratere au fost descoperite in regiunea Celiabinsk, in urma ciocnirii dintre resturi ale meteoritului si Pamant. Două fragmente ar fi fost descoperite în cartierul Chebarkul, în timp ce un altul se afla în apropierea Zlatoustye.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01107 sec - PID: 23004