4

BOR acuza ASUR si CCSB pentru rezultatele unui sondaj controversat (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   In urma cu cateva minute, Patriarhia Romana a publicat un scurt comunicat, prin care sunt contestate rezultatele unui sondaj recent, conform caruia, increderea poporului roman in Biserica ar fi cunoscut o scadere importanta in procentaj.
   Se pare ca recentul comunicat il completeaza, intr-o anumita masura, pe cel anterior, intrucat subiectul a fost discutat in cadrul interventiei telefonice a Pr. Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei, la postul de televiziune RTV, pe marginea unor jigniri aduse de deputatul Madalin Voicu, anterior, la adresa clerului.
   In cadrul emisiunii amintite, deputatul si-a cerut scuze pentru faptul ca "s-a exprimat, poate, gresit", dar cu toate acestea sustinea ca "problema de fond ramane" valabila, prezentatoarea RTV facand aluzie la rezultatele sondajului amintit in comunicatul de fata.
   Intre timp, Patriarhia Română a făcut o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru analizarea celor două emisiuni difuzate de posturile de televiziune Antena 2 şi România TV conform prevederilor legii audiovizualului şi normelor CNA

   "Referitor la rezultatele sondajului Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) privind scăderea încrederii românilor în Biserică, facem următoarele precizări:

   Este suspect faptul că explicaţiile conducerii CCSB sunt inspirate din discursul public al reprezentanţilor organizaţiei nonguvernamentale ASUR, care încearcă permanent să influenţeze negativ opinia publică prin dezinformare în ceea ce priveşte sprijinul acordat cultelor de la bugetul de Stat şi activitatea Bisericii în societate.

   Faptul că sondajul a fost făcut aproape simultan cu dezbaterile media pe acest subiect pe un „eşantion reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată”, probabil tineri care cunosc mai puţin rolul Bisericii în istoria poporului român, indică natura unui sondaj „aranjat”.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
85
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03675 sec - PID: 18271