4

Analiza activitatii eparhiale in Arhiepiscopia Ramnicului (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

În Sala „Cozia” a Aşezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din cadrul la Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, in ziua de 14 februarie 2013, s-a desfăşurat ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale şi ale Consiliului Eparhial, în care a fost analizată activitatea bisericească din cuprinsul eparhiei în anul 2012.

Deschiderea lucrărilor a fost precedată de săvârşirea slujbei de Te Deum începând cu orele 10.00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea. Slujba a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Gherasim şi a membrilor Adunării Eparhiale.

Lucrările propriu-zise, prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim s-au desfăşurat în Sala de ședințe „Cozia” a Aşezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, din incinta Centrului Eparhial începând cu orele 11,00. Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, preşedintele Adunării Eparhiale, a deschis şedinţa, după care Preasfinţitul Părinte Emilian Lovișteanul a adresat un cuvânt de evaluare, în care a evidenţiat pe scurt activitatea din anul 2012 şi priorităţile pentru anul 2013. După ce comisiile permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, Înaltul Ierarh a invitat preşedinţii comisiilor permanente să prezinte referatele, după care s-a citit raportul general anual al Consiliului eparhial.

În deplină concordanţă cu proclamarea în Biserica Ortodoxă Română, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a anului 2013 ca „Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi a anului comemorativ al Părintelui Dumitru Stăniloae în Patriarhia Română”, membrii Adunării Eparhiale, şi-au exprimat aprecierea pentru realizările anului 2012, au propus o serie de obiective pentru soluţionarea problemelor administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei pentru anul 2013.

Menţionând faptul că întâlnirea aceasta reprezintă atât o analiză obiectivă a activităţii eparhiale din anul 2012, cât şi o încurajare a lucrării comune a slujitorilor şi credincioşilor din această zonă, pentru propăşirea Bisericii, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Gherasim a supus aprobării plenului propunerile comisiilor şi raportul general anual al Consiliului Eparhial, Adunarea Eparhială aprobând rapoartele comisiilor de specialitate.

Aşa cum reiese din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este: „organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din reprezentanţii aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, cu un mandat de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30“.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
174
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02291 sec - PID: 7297