24
Despre "Apelul catre Parlament", al Asociatiei Secular Umaniste din Romania, privind pretentia "opririi finanţarii de către Stat a cultelor religioase şi redirecţionarea acestor fonduri către Educaţie, Cercetare şi Sănătate"

Cristian Fofirca – O iniţiativă bună. Să sperăm că politicienii îi vor acorda o minimă atenţie.

KSLCatalin: Daca politicienii vor acorda o minima atentie petitiei, atunci acestia vor trebui sa si-o si asume. Puterea acesei tari rezida exact in Biserica sa, in credinta pe care intregul Occident, astazi, o invidiaza.

Daca Occidentul ar fi vrut sa se pazeasca de criza actuala, atunci ar fi trebuit sa-si pazeasca credinta si Biserica sa. Marsul disperat din ultimele zile de pe strazile capitalei Frantei [http://www.lonews.ro/nefiresc/1017-valorile-crestine-sunt-inca-vii-in-neo-liberalismul-occidental.html] demonstreaza clar acest lucru. 800.000 de oameni marsaluind pe strazile capitalei, „cum n-a vazut Parisul”, pentru salvarea propriilor lor copii, din fata roadelor ateismului.

"Nu mariajului gay!" si "NU ne dam copiii, cuplurilor gay!" – oameni iesiti in strada pentru a se lupta cu monstrul aparut la suprafata prin daramarea Bisericii.

Uniunea Europena nu va ceda, insa. Impunerile ateiste vor incerca, prin tot felul de legi si petitii, sa isi urmeze cursul lor, atata timp cat stiu ca au reusit sa rastoarne mintile oamenilor, sa le lipseasca de valoarea credintei lor, incat sa le poata controla dupa bunul plac. Credinta rasariteana, ramasa fiidela traditiilor si valorilor ei milenare, ramane insa un scut de protectie pentru intreaga zona.

Se poate ca zidul sa fi fost slabit in Serbia, in mod armat, in tarile din jurul Romaniei, prin tot felul de schisme iscate prin infiltrari in interor, sau in Grecia prin criza rasfranta brusc, parca asupra unei singure tari, dar doar de noi depinde, inca, daca vrem sau nu sa luam parte, alaturi de ei, la acest joc total necredincios.

Oare de ce legatura puternica dintre Stat si Biserica, in Rusia, este astazi pe prima pagina a ziarelor din Occident? Federatia se va lupta din rasputeri pentru unitatea Bisericii, in ideea consolidarii Statului (cine nu stie ca a tine Bisericile locale sub jurisdictia Patriarhiei, nu inseamna nimic altceva decat a pastra federatia unita?).

Acesta poate ca este si motivul pentru care Comisarul Drepturilor Omului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Constantin Dolgov, avea sa remarce in ultimele zile, cu mare bucurie: “În Franța există opoziție in fata legalizarii mariajului homosexual! Valorile creștine sunt înca vii, chiar și în neo-liberalismul occidental!”, remarcand cu disperare ramasitele unui Crestinism de care a fost secatuita o civilizatie care isi baza intreaga existenta pe el.

La aceasta ora, pana si cei ce au aprobat legalizarea mariajului gay in Anglia [http://www.lonews.ro/nefiresc/1049-mariajul-gay-adoptat-de-majoritatea-parlamentului-marii-britanii.html] se declara nedumeriti vizavi de „motivatia care l-a facut pe David Cameron sa se opreasca ‘din senin’ asupra unor schimbări atat de agresive, atata timp cat problemele economice și problemele de suveranitate ale Marii Britanii ii preocupau mult mai mult pe alegatori”.

Nigel Farage, lider al Partidului Independent al Regatului Unit avea insa sa declare despre decizia lui Cameron: “asculta ordinele superiorilor săi politici din Bruxelles”.

Legalizarea “mariajul gay”, impusa in virtutea unei viitoare propuneri UE, va trebui sa devina lege în cursul acestui an. Asa incat totul pare sa se precipite…

Polticienii romani mai au ceva timp, dar ei vor simti in spate permanent tocmai greutatea votului unei Romanii crestin-ortodoxe majoritare. O Romanie care, daca se va mentine asa, poate scapa de criza occidentala exact prin Biserica proprie, iar cei inteligenti cunosc bine asta [http://www.lonews.ro/nefiresc/1017-valorile-crestine-sunt-inca-vii-in-neo-liberalismul-occidental.html] …

- raspuns acordat in data de 7 februarie 2011
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01463 sec - PID: 4205