6

ZIUA II /  07: 10 Actualizare 17/
   Puterea exploziei care a avut loc la momentul intrarii în atmosferă a meteoritului din Rusia, care apoi s-a imprastiat de-a lungul Uralilor (FOTO: Ria Novosti – crater provocat de un rest cazut laga lac), a fost de peste 300 de kilotone, fiind de 20 de ori mai puternica decât cantitatea de energie eliberată în explozia bombei atomice de la Hiroshima, din anul 1945.

Experții spun că acesta este cel mai mare meteorit care a căzut pe Pământ, dupa meteoritul din Tunguska, din anul 1908.

O "Ploaie de meteoriti" a fost înregistrata ieri dimineata, vineri, 15 februarie 2013, în cinci regiuni ale Rusiei.

Potrivit Ministerului Rus pentru Situații de Urgență, peste 1.200 de persoane au fost rănite din cauza sticlei ferestrelor sparte, iar peste 50 de persoane au fost spitalizate.

Un avion special al Ministerului pentru Situații de Urgență a aterizat în Celiabinsk pentru a evacua victimele, conform informațiilor date publicității de către Minister in caeasta dimineata.

Cei care au suferit cele mai grave leziuni vor fi transportati in continuare la Moscova, pentru tratament, pe cale aeriana.


ZIUA II /  06: 50 Actualizare 16/
   Numărul persoanelor spitalizate din cauza exploziei meteoritului de deasupra Uralilor a ajuns la 50 de persoane, conform unui raport din ultimele minute, al serviciului de informații al Ministerului pentru Situații de Urgență din Federația Rusa.

   "1145 persoane au suferit răni, din cauza cioburilor de sticlă care au zburat, iar dintre acestea, 50 de persoane au fost internate", a declarat Ministerul.

   O victimă, o femeie de 52 de ani, care si-a rupt două vertebre, a fost transportata cu elicopterul la Moscova, pentru tratament.


 19: 50 Actualizare 15/
  Aproximativ 1200 de persoane au fost ranite în urma exploziei meteoritului din regiunea Celiabinsk. Informatia a fost oferita de Ministerul rus de Interne într-o actualizare recenta pentru Interfax.

   "Pana acum, 1.200 de persoane au fost ranite în urma exploziei meteoritului din regiunea Celiabinsk", a declarat acesta.

   La aceasta ora se stie ca "roca provenita din spatiu, care a împroșcat resturi in regiunea Celiabinsk, în această dimineață, a avariat puternic o clădire a unei fabrici, a spart conducte de gaz, a perturbat comunicațiile mobile, iar ferestrele au fost sparte în cazul a sute de case, din mai multe orașe. Majoritatea persoanelor au fost ranite de cioburi".


15: 10 Actualizare 14/

Numărul persoanelor care au avut de suferit in urma exploziei meteoritului cazut in regiunea centrala rusa Celiabinsk a crescut la 950, conform guvernatorului local, Mihail Iurevici.

Peste 110 dintre ele au fost spitalizate și doua sunt in stare grava.
Printre răniți se numara 159 de copii, a raportat ministerul de urgenta.


14: 10 Actualizare 13/

Un total de 725 de persoane, dintre care 159 copii, au solicitat asistenta medicală in urma caderii meteoritului din Celiabinsk, conform unui raport emis de administrația orașului.

"Treizeci si unu de oameni, dintre care 12 copii, au fost internați. Nimeni nu este grav rănit sau mort. Cele mai multe accidente au fost cauzate de bucățile de sticlă provenite de la ferestrele sparte de unda de soc", se arata in raport.
 Doua victime au fost, pana in prezent, la resuscitare. Serviciile de urgență au mai răspuns altor 80 de apeluri.

Conform Nataliei Gorlova, șefa departamentului de asistenta medicala al administrației orasului, unitățile medicale locale detin 1.590 de paturi, dintre care 44 de paturi in unitati de terapie intensiva și 341 de paturi în unitățile de chirurgie.
width="420">13: 40 Actualizare 12/

Președintele rus Vladimir Putin i-a însărcinat pe oficialii agenției pentru situatii de urgență sa evalueze prejudiciul cauzat de explozia meteoritului din aceasta dimineata.

Șeful statului a declarat că autoritățile locale au controlat situația, dar a subliniat că ajutorul ar putea fi suplimentat.

Experții agentiei pentru situatii de urgență vor evalua daunele cauzate rețelelor de comunicații si energetice, aflate in regiunea rusa Urali.


13: 20 Actualizare 11/  Militarii rusi au descoperit un crater de 6 metri diamteru, care pare să fi fost făcut de către un fragment din meteorit. Acesta s-a prabusit în apropierea unui lac, în orașul Chebarkul.


13:10  Actualizare 10/    Explozia meteoritului a ranit 514 persoane, dintre care 112 au fost spitalizate, conform unei declaratii facute in ultimele minute de Ministerul Rus pentru Situații de Urgență, pentru Interfax.
   Oficialul Irina Rosius a declarat ca 82 de copii se afla printre cei raniti in urma acestui eveniment.

   Ministerul pentru Situații de Urgență i-a avertizat pe locuitorii din Urali să nu atinga resturile de meteorit, în cazul în care gasesc astfel de bucati.
   "Dacă unii localnici găsesc resturi de meteorit, este important să nu le atingă. În această situație, oamenii ar trebui să solicite imediat serviciile de salvare", a declarat Rosius.


12:50  Actualizare 9/ Expertii Academiei Ruse de Stiinta precizeaza ca meteoritul a avut un diametru de mai multi metri, a cantarit aproximativ 12 tone si avea o energie de cateva kilotone. El ar fi avut o viteza de 15-20 km pe secundă și ar fi explodat la o distanta (altitudine) de aproximativ 30-50 kilometri de pământ.


   Cele mai multe dintre resturile meteoritul s-au dezintegrat, iar fragmentele ramase inghetat de peste si ar fi putut veni în jos ca meteoriți, oamenii de stiinta a explicat.   20.000 de salvatori au fost pusi in stare de alerta maxima în urma caderii unui presupus meteorit in regiunea Urali, Rusia, in urma cu cateva minute.
   Trei aeronave speciala inspecteaza spatiul aerian, conform rapoartelor serviciilor de urgență locale.

   Ca raspuns la situatia fara precedent, un centru de urgență a fost înființat pentru a monitoriza situația pe teren. Experții ministeriali au declarat că nu se așteaptă ca resturile sa fi lovit sau sa mai loveasca regiunea.

   "Aprovizionarea cu energie este stabilă, serviciile de telefonie mobila functioneaza in parametri obisnuiti. Nu s-a inregistrat nicio crestere a nivelului radiațiilor. Nu ne așteptăm sa mai cada alti meteoriti", a raportat agenția de urgență, citata de radioul Vocea Rusiei, in ultimele minute.

   Una dintre cele mai mari unitati producatoare de combustibili nucleari și instalații de prelucrare a deșeurilor radioactive ale Rosatom, Mayak, care operează în zona afectata de meteorit a raportat, la randul sau, ca totul functioneaza normal.

Actualizare 1/2/7:   500 de persoane au solicitat ajutor medical in urma evenimentului.

Actualizare 3:  Oamenii au declarat ca aerul mirosea a praf de pusca. Presiunea simtita in urechi a fost mare.

Actualizare 4:  Meteoritul a explodat la o altitudine de doar 20 de Km.

Actualizare 5:  Cinci persoane au fost spitalizate.

11:50 Actualizare 6: Liderul controversat liberal rus Vladimir Jirinovski a afirmat ca "meteoritul" ar fi fost de fapt o inercare a americanilor de a-si proba armamentul.

12:20 Actualizare 7: Agentia spatiala RosCosmos a confirmat "explozia a apartinut unui meteorit". Conform raportului agentiei, acesta avea o viteza de "aproximativ 30 de kilometri pe secundă".

12:29: Actualizare 8: Trei cratere au fost descoperite in regiunea Celiabinsk, in urma ciocnirii dintre resturi ale meteoritului si Pamant. Două fragmente ar fi fost descoperite în cartierul Chebarkul, în timp ce un altul se afla în apropierea Zlatoustye.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
103
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09526 sec - PID: 22541