23

Casa Sarba de Studii, infiintata de Seminarul din New York

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Seminarul Sfântul Vladimir din New York și Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universitatii din Belgrad au făcut un acord formal de colaborare, in scopul infiintarii unei Case Sarbesti de Studii, in campusul Seminarului Sfantul Vladimir.

Casa Sarba de Studii are mai multe obiective, printre care promovarea dialogului și a schimburilor educaționale susținute între creștinii ortodocși din America și Serbia.

Casa de Studii Sarba este unul dintre multele demersuri prezentate de seminar in cadrul "Planului Strategic SVS 2020", și primul care urmează să fie pus în aplicare.

Acordul dintre Seminar și Universitatea din Belgrad, a fost supus unor negocieri, de ceva timp. O oportunitate a semnarii acordului oficial a reprezentat si vizita efectuata in Seminarul Sfantul Vladimir, cu ocazia Sarbatorii Sfintilor Trei Ierarhi, a PS Maxim, episcop al Eparhiei Occidentale Americane a Bisericii Ortodoxe Sârbe din America de Nord și de Sud.

"Sunt mai multe avantaje imaginate de acordul nostru", a spus Pr. Dr. John Behr.

"În primul rând, aceste case de studiu vor "oficializa" relațiile noastre existente cu alte școli ortodoxe din întreaga lume, iar Sfântul Vladimir va fi singurul loc de pe planetă unde studentii crestin-ortodocsi trăiesc, lucrează, studiază și promoveaza în același timp dialogul internațional.

"În al doilea rând, schimburile de studenți, între cele două țări, vor îmbogăți întregul corp de studenti", a continuat el.

"În acest caz, americanii seminariști sârbi vor ajunge să experimenteze viața Bisericii în țara lor de origine, în timp ce studenții străini se vor pegati aici și vor cunoaste si înțelege scena Ortodoxă Americană. Acest lucru ii va ajuta pe elevii noștri americani sa înțeleagă mai bine și să isi insuseasca moștenirea lor, inclusiv istoria Serbiei și a practicilor liturgice, în slujirea proprie”.

"În al treilea rând, campusul seminarului nostru va fi gazda unor activități de cercetare teologică ale unui membru al facultatii Universitatii din Belgrad, care va rămâne în reședință pentru un an intreg, împărtășind cunoștințele sale speciale generatiei de studenti.”

"Și, în sfârșit, Casa Sârba de Studii va functiona ca o legătură și un centru al absolventilor de origine sârbă din școlile teologice din întreaga lume.”

"Aceasta este doar prima dintre multele Case propuse în cadrul Centrului Internațional de Studii Crestin-Ortodoxe. Ar trebui remarcat faptul că planul pe termen lung va include diverse Case Ortodoxe Orientale, iar istoria Seminarului nostru va face ca acesta sa devina loc de schimburi serioase între creștinii ortodocsi rasariteni si orientali", a incheiat Behr.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01964 sec - PID: 12992